Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα στην Ιαπωνία

Ο άνεμος πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα από τον οποίο διέρρευσε ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας, μετα τις βλάβες πο...



Ο άνεμος πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα από τον οποίο διέρρευσε ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας, μετα τις βλάβες που προκλήθηκαν στο σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων από το σεισμό και το τσουνάμι που προκλήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, την Πέμπτη θα κινείται προς τον Ειρηνικό ωκεανό, αφού θα πνέει βορειοδυτικός.

Ο άνεμος στην παραθαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός, θα πνέει την Πέμπτη με ταχύτητα 12 μέτρων το δευτερόλεπτο προς τον Ειρηνικό ωκεανό, όπως ενημέρωσε η Ιαπωνική Μετερεωλογική Υπηρεσία.

Την Τρίτη η ραδιενέργεια στη ...
πρωτεύουσα Τόκιο μετρήθηκε 10 φορές πάνω από το συνηθισμένο, αλλά χωρίς να απειλεί την υγεία των κατοίκων. Για αρκετές ώρες τα ελικόπτερα προσπαθούν με θαλασσινό νερό να ψύξουν τους αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων των αντιδραστήρων, που έχουν υπερθερμανθεί, μετά τη βλάβη στο σύστημα ψύξης, που προκλήθηκε από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Τώρα οι αρχές δίνουν μάχη και για τους άστεγους που ειναι αντιμέτωποι με το κρυο αφού εδώ και δύο μέρες το χιόνι που πέφτει στην Ιαπωνία δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση. Σχολεία και κλειστά γήπεδα έχουν μετατραπή σε κέντρα φιλοξενείας και με κάθε τρόπο προσπαθούν κρατήσουν τους χώρους ζεστούς για να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Πηγή: 
http://www.enimerwsi.com