Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΔΕΗ: Πλήρης αποκατάσταση βλαβών σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Άνδρο και Τήνο

Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες που είχαν παρουσιασθεί λόγω των τελευταίων ακραίων καιρικών συνθηκών και έχει εξασφαλισθεί πλέον πλήρης επάρκεια η...

Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες που είχαν παρουσιασθεί λόγω των τελευταίων ακραίων καιρικών συνθηκών και έχει εξασφαλισθεί πλέον πλήρης επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας για τους κατοίκους των νησιών Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Άνδρος και Τήνος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ:

• Χθες, Πέμπτη 10/2/2011, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του πυλώνα που είχε καταστραφεί από ακραίες καιρικές συνθήκες και περίπου στις 11 μ.μ. κατέστη δυνατή η συνεχής παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος. Υπογραμμίζεται ότι, παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη διάρκεια των εργασιών ανακατασκευής του πυλώνα που είχε καταστραφεί –στην περιοχή Δράκεια– ολοκληρώθηκε περίπου κατά 24 ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.



• Επίσης, χθες βράδυ κατέστη εφικτή η εγκατάσταση και συναρμολόγηση στον Αυτόνομο Σταθμό Άνδρου και θέση σε λειτουργία 2 γεννητριών, ενώ σήμερα τέθηκαν σε λειτουργία και οι υπόλοιπες 4 γεννήτριες εξασφαλίζοντας συνεχή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τους κατοίκους της Άνδρου και της Τήνου. Παράλληλα, συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα οι εργασίες ανακατασκευής πυλώνων της ΔΕΗ στη Νότια Εύβοια που είχαν πληγεί από τις τελευταίες ακραίες καιρικές συνθήκες, από τους οποίους παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω εναέριου και υποθαλάσσιου καλωδίου προς την Άνδρο και την Τήνο.

Μετά την επιτυχημένη αποκατάσταση των βλαβών που ταλαιπώρησαν τους κατοίκους των πέντε ανωτέρω νησιών η ΔΕΗ ιδιαίτερα θερμά θέλει να ευχαριστήσει:

• Τις τοπικές αρχές για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία που εξασφάλισαν προκειμένου  να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους πολίτες από τις βλάβες που υπέστη το ηλεκτρικό σύστημα.

• Τους τεχνικούς και τα στελέχη που, κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν να φέρουν σε πέρας ένα τεχνικά δύσκολο έργο αποκατάστασης βλαβών μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των βλαβών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα τεθεί εκτός λειτουργίας και η ειδική τηλεφωνική γραμμή της ΔΕΗ σήμερα στις 8 μμ..

Επισημαίνεται ότι, η ειδική τηλεφωνική γραμμή που λειτουργούσε σε 24ωρη βάση από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκαν οι βλάβες διαχειρίστηκε πάνω από 5.000 κλήσεις του κοινού, το οποίο η ΔΕΗ ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία του με το προσωπικό της Επιχείρησης κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.


(Πηγή:www.capital.gr)