Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ισχυρότατος σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κρήτη - Έντρομοι οι κάτοικοι έχουν πεταχτεί έξω από τα σπίτια τους

 Δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ζημιές ή θύματα - Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει σεισμό 6,2 Ρίχτερ - Η δόνηση έγινε αισθ...


 Δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ζημιές ή θύματα
- Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει σεισμό 6,2 Ρίχτερ
- Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλα τα νησιά μέχρι και στην Αθήνα
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε την Κρήτη με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους.



Σύμφωνα με τον γεωλόγο, κ. Λέκκα μιλώντας στο NewsIt δήλωσε ότι σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 Ρίχτερ και χαρακτηρίζεται σεισμός μεγάλου βάθους. Ο σεισμός εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου. Ωστόσο, ο κ. Παπαζάχος έκανε λόγο ότι η επίσημη ανακοίνωση θα αναφέρει σεισμική δόνηση 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν ισχυρότερος, της τάξεως του 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 60 χιλιόμετρα.

Από το σεισμό οι πολίτες πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους έντρομοι, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός κράτησε περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να πέφτουν πράγματα από τα σπίτια και να πανικοβληθεί ο κόσμος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο μέχρι και την Αθήνα.

Πηγή: http://www.newsit.gr