Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ‏

Το Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με την πολεοδομική μελέτη του οικισ...





Το Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με την πολεοδομική μελέτη του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας και με τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί ως προς την οριοθέτηση των οικισμών Αγίου Σώστη, Αγίου Ιωάννη Πόρτο και Λαούτη.
Στην εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, μηχανικών, ιδιοκτητών των άνω περιοχών και γενικά ενδιαφερομένων, την μελέτη της Αγίας Βαρβάρας παρουσίασαν οι Διονύσης Θεοδωρόπουλος και Χαρά Γιαννοπούλου, που είναι και οι μελετητές του έργου. Αναπτύχθηκαν οι επιδιώξεις μιας ανάλογης πολεοδομικής εφαρμογής, πέρα από τα στενά ατομικά οφέλη ή ζημίες και εξηγήθηκε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών από πλευράς Δήμου (ανάρτηση, υποβολή ενστάσεων κ.λ.) αλλά και υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου ότι της ανάρτησης θα προηγηθεί δυνατότητα συνάντησης του κάθε ιδιοκτήτη με τους μελετητές προς άρση των τυχών αδικιών. Ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού και τοποθετήσεις των αρμόδιων κάθε φορά.
Ως προς το σοβαρό ζήτημα της οριοθέτησης των παραλιακών οικισμών υπήρξε αναλυτική ενημέρωση με παράθεση όλου του ιστορικού, των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε. και της ομηρίας των τουριστικών αυτών περιοχών μέχρι να επιλυθεί το σύνθετο και ακανθώδες αυτό πρόβλημα.
Είναι βέβαιο ότι ανάλογη ενημέρωση δεν είχε υπάρξει ποτέ. Εξίσου βέβαιο ότι είχε σημειωθεί σημαντική ολιγωρία από πλευράς πρώην Δήμου Τήνου, κυρίως ως προς αυτά που ήδη από μηνός Ιουλίου 2010 το ΥΠΕΚΑ έχει θέσει ως προαπαιτούμενα για την επαναοριοθέτηση των οικισμών αυτών.
Σημαντική επίσης η δέσμευση του Δημάρχου ότι αμφιλεγόμενος χάρτης που συνοδεύει ΦΕΚ του Δεκεμβρίου 2010 και φέρεται να καθορίζει νέα όρια των άνω οικισμών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από το Δήμο Τήνου, ο οποίος, με προσήλωση στο δίκαιο, θα επιμείνει μέχρι τέλους για εφαρμογή των ορίων που είχε καθορίσει η σχετική απόφαση του 1985, του Νομάρχη Κυκλάδων.