Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟ

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις του Δημάρχου με το αρμόδιο Υπουργείο και επίπονες και κοπιώδεις προσπάθειες που άρχισαν την 1 η Ιανουαρίου ...

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις του Δημάρχου με το αρμόδιο Υπουργείο και επίπονες και κοπιώδεις προσπάθειες που άρχισαν την 1η Ιανουαρίου (κυριολεκτικά), εξασφαλίστηκε οριστικά η ένταξη του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων πόλης Τήνου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία και Διαχείριση Υδάτινων Πόρων», ύψους 10.702.943,72 €.

Σήμερα υλοποιήθηκε η πρώτη φάση χρηματοδότησης, καθώς υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Ρήγα, η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότηση των απαλλοτριώσεων του άνω έργου με την εξασφάλιση του ποσού των 540,659,00€. Με την παρακατάθεση του ως άνω ποσού στη διάθεση των δικαιούχων συμπολιτών μας, μπορεί να ξεκινήσει το έργο, μετά από μια πλήρη δεκαετία αναμονής.

Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την Τήνο. Ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε για χρόνια την πρωτεύουσα του νησιού, που έκανε όλους μας να νιώθουμε αμήχανοι και εκτεθειμένοι και αποτελούσε τροχοπέδη για την ανάπτυξη της Τήνου, εισέρχεται ήδη στην τελική του ευθεία. Μέριμνα από εδώ και μπρος του Δήμου, σύμφωνα με τον ίδιο τον Δήμαρχο, είναι η άμεση ανταπόκριση προς κάθε υποχρέωσή του ώστε το έργο να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν χωρίς να χαθεί ούτε μέρα….