Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

6η Γιορτή Αγκινάρα

Για 6 η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η Γιορτή Αγκινάρας στον παραδοσιακό οικισμό της ενδοχώρας μας, την Κώμη της Τήνου, το Σ...



Για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται η Γιορτή Αγκινάρας στον παραδοσιακό οικισμό της ενδοχώρας μας, την Κώμη της Τήνου, το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 και ώρα 21:00.

Η γιορτή αγκινάρας ήταν μια ιδέα και πρωτοβουλία του πρώην Δήμου Εξωμβούργου και του Τοπικού Διαμερίσματος Κώμης, που ξεκίνησε και εδραιώθηκε ως θεσμός το 2006, με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση του συγκεκριμένου τηνιακού προϊόντος, που εξάγεται σε μεγάλες ποσότητες ετησίως από το νησί της Τήνου.

Οι προετοιμασίες για τη γιορτή έχουν ξεκινήσει δέκα μέρες πριν με το καθάρισμα της αγκινάρας και την προετοιμασία των φαγητών. Οι νοικοκυρές του χωριού ετοιμάζουν 10 διαφορετικές παραδοσιακές γεύσεις με βάση την αγκινάρα, ενώ περίπου 10.000 αγκινάρες προσφέρθηκαν φέτος από τους παραγωγούς του χωριού της Κώμης.

Η γιορτή αυτή είναι μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων και γιορτών που αναβιώνουν παλιά έθιμα της ενδοχώρας του νησιού. Μέσω αυτών στοχεύουμε και συνεχίζουμε, ως ενιαίος Δήμος Τήνου πλέον, στην πανελλήνια προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, καθώς με την πλούσια παράδοσή του μπορεί να διεκδικήσει μια καλή θέση στους ανά την Ελλάδα ελκυστικούς προορισμούς με πλούσια παράδοση και ιστορία.

Με την 6η Γιορτή Αγκινάρας ανοίγει το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Τήνου 2011, που αγκαλιάζει πλέον όλο το νησί.

Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.