Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου - Συνεδρίαση για την αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   Πληροφορίες: 2283360125 e-mail : tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr                                             ...


ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Πληροφορίες: 2283360125
e-mail: tinos_press@1516.syzefxis.gov.gr                
                                      Τήνος, 25/05/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ
 ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ


Την Πέμπτη 19/5/2011 συνεδρίασε στη ΔΟΥ Σύρου η αρμόδια Επιτροπή για την Αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέφανος Λαγουρός, συμμετείχε στη συνεδρίαση, ως εκπρόσωπος του Δήμου μας. 
Η θέση του Δήμου Τήνου για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών του νησιού μας, όπως εκφράστηκε στην ανωτέρω συνεδρίαση είναι η ακόλουθη: «Η οικονομική κρίση που συγκλονίζει τη χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό αρχίζει και επηρεάζει την οικονομία του νησιού μας. Η οικοδομική δραστηριότητα έχει ελαττωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό, με αποτέλεσμα παραγωγικές τάξεις που έχουν ως αντικείμενο την οικοδομή να είναι κυριολεκτικά ανενεργές. Στην κλειστή οικονομία του νησιού μας ο τουρισμός και η οικοδομή αποτελούν το συντριπτικό ποσοστό απασχόλησης των κατοίκων του. Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε αύξηση στην παρούσα φάση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, θα είχε ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της αγοραστικής ικανότητας των δυνητικών αγοραστών, αφού θα μετακυλίονταν στο κόστος αγοράς των ακινήτων. Για όλα τα ανωτέρω, θέση της Δημοτικής αρχής είναι: Καμία αύξηση στις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες τόσο στους οικισμούς, όσο και στο σχέδιο πόλης. Παράλληλα, η οποιαδήποτε αξιολόγηση της εμπορικότητας των δρόμων εντός της πόλης, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί με τις ισχύουσες συνθήκες οικονομικής ύφεσης.»