Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Άρχισε το « ροκάνισμα » στα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ !

ΣE περικοπές στα επιδόματα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων προχωρά η διοίκησή του, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα που θα γίνει η κ...


ΣE περικοπές στα επιδόματα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων προχωρά η διοίκησή του, ξεκινώντας από την ερχόμενη Δευτέρα που θα γίνει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) σε 364.283 δικαιούχους του γ'Α διμήνου 2011, συνολικού προϋπολογισμού 99.152.948,84 ευρώ.
Oι περικοπές έχουν αναδρομική ισχύ και έτσι θα συμψηφιστούν με τις πληρωμές του τρέχοντος διμήνου, με αποτέλεσμα, στην πλειονότητα των δικαιούχων, να καταβληθεί το ποσό που αναλογεί με μια μικρή μείωση, ενώ σε ορισμένους το παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό του τρέχοντος διμήνου.
Αναλυτικότερα:
– Το επίδομα τρίτου παιδιού: από 178,81 ευρώ τον μήνα καθορίστηκε στα 177 ευρώ.
– Το επίδομα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες:
• Για δικαιούχους με περισσότερα από δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 44,68 ευρώ τον μήνα για κάθε... παιδί, στα 44 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί.
• Για δικαιούχους με ένα ή δύο επιδοτούμενα παιδιά, από 102,85 ευρώ κατώτατο συνολικό μηνιαίο ποσό καθορίστηκε στα 44 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί.
– Η ισόβια σύνταξη από 102,85 ευρώ το μήνα, καθορίστηκε στα 102 ευρώ.
Τα ποσά αυτά ισχύουν από 2-3-2011 για τις πολύτεκνες οικογένειες και την ισόβια σύνταξη και από 1-1-2011 για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν έως τις 13 Μαΐου και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με πίστωση του λογαριασμού τους (νέος τρόπος πληρωμής). Στους επιδοματούχους που δεν απογράφηκαν και δεν άνοιξαν λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ το επίδομα θα καταβληθεί με εντολές πληρωμής στην ΑΤΕbank, μέσω του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ.
Ωστόσο, ο ΟΓΑ ειδοποιεί ότι θα πρέπει να φροντίσουν άμεσα να απογραφούν, καταθέτοντας το απογραφικό δελτίο, που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, στο κατάστημα της τράπεζας ή των ΕΛΤΑ, που επιθυμούν να καταβάλλεται το επίδομά τους, καθώς η πληρωμή, το επόμενο δίμηνο, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των ΕΛΤΑ που θα έχουν επιλέξει.