Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Η κανονιστική απόφαση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κ...


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η κανονιστική απόφαση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου προβλέπει:


Για την οδό Μεγαλόχαρης (άρθρο 1):
  • Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων επί της Λεωφόρου Μεγαλόχαρης στη ΔΕΞΙΑ πλευρά της (με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας)
  • Ανώτατο όριο ταχύτητας 25 χλμ
  • Έχει προτεραιότητα έναντι όλων των οδών που διασταυρώνονται με αυτή
  • Σε τμήμα της αριστερής πλευράς της (με κατεύθυνση προς τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας και μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αφων Φιτάλη – Ξενοδ. Θεοξένια) επιτρέπεται η στάση απο 9.00 μέχρι 21.00 και απο 21.00 μέχρι 9.00 η στάθμευση.
Για το υπόλοιπο τμήμα της οδού επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Απαγορεύεται η διέλευση Τουριστικών λεωφορείων, βαρέων οχημάτων ή μηχανημάτων έργων άνω των 5 τόνων καθ όλο το 24ωρο.
Εξαιρούνται τα μαθητικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία που έχουν εφοδιαστεί με την κατάλληλη άδεια για την άφιξη και αναχώρηση των «γκρουπ» προς και από τις Ξενοδοχειακές Μονάδες της περιοχής.
Η κατεύθυνση των τουριστικών λεωφορείων θα είναι από τον Ιερό Ναό σε κάθοδο.

Για την οδό Τριών Ιεραρχών (άρθρο 6 ,παρ 1,21,22):
  • Η οδός Τριών Ιεραρχών από τη συμβολή της με την οδό Δρόσου Ν. Δρόσου, μέχρι πέρατος καθορίζεται ως μονόδρομος με κατεύθυνση από την παραλία προς τα άνω.
  • Απαγορεύεται η στάθμευση στις δυο πλευρές της οδού εναλλάξ ανά μήνα από την οδό Δρόσου Ν. Δρόσου μέχρι την οδό Νικ. Λούβαρη (μονούς μήνες ΔΕΞΙΑ - ζυγούς μήνες ΑΡΙΣΤΕΡΑ) από την παραλία προς τα άνω.
  • Απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων Εξαιρούνται τα οχήματα που θα εφοδιαστούν ειδική άδεια από το Δήμο .
Για την περιοχή Καλλιθέα (Παραγγεριά) (άρθρο 6 ,παρ 25-32 & άρθρο 7):
  • Η οδός Ναυάρχου Μιαούλη καθορίζεται ως μονόδρομος, με κατεύθυνση από τη Λεωφ. Σταυρού-Κιονίων μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Ξάνθου. Από την οδό Ξάνθου μέχρι την πλατεία Ορλώφ διπλής κατεύθυνσης.
  • Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στο δεξιό τμήμα της οδού Ναυάρχου Μιαούλη από την οδό Ξάνθου μέχρι την πλατεία Ορλώφ.
  • Η οδός Φωσκόλου καθορίζεται ως μονόδρομος με κατεύθυνση από τη Λεωφ. Σταυρού –Κιονίων μέχρι την πλατεία Ορλώφ.
  • Η οδός Λαζάρου Λαμέρα καθορίζεται ως μονόδρομος με κατεύθυνση από την οδό Ναυάρχου Μιαούλη προς τη Λεωφ. Σταυρού-Κιονίων.
  • Η οδός Ξάνθου χαρακτηρίζεται ως μονόδρομος από τη Ναυάρχου Μιαούλη προς την οδό Σ.Βλαχάκη.
  • Η οδός Σ.Βλαχάκη χαρακτηρίζεται ως μονόδρομος προς τη Λεωφ. Σταυρού-Κιονίων.
  • Η οδός Αγίου Χαραλάμπους χαρακτηρίζεται ως μονόδρομος με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Σταυρού-Κιονίων.
  • Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων επί του οδοστρώματος στο αριστερό τμήμα της Λεωφ.Κιονίων με κατεύθυνση τα Κιόνια.
  • Καθορίζεται ότι η Λεωφ. Σταυρού-Κιονίων, έχει προτεραιότητα έναντι όλων των οδών που διασταυρώνονται με αυτήν πλην της διασταύρωσής της με την Περιφερειακή Οδό.

Για την χερσαία ζώνη του λιμανιού:
  • Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση καθ’ όλο το έτος στο βόρειο τμήμα της οδού που καθορίζεται από τη συμβολή της παραλιακής οδού με τη Λ. Μεγαλόχαρης έως το super market «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» και από το ΙΤΗΠ έως Ειρηνοδικείο.
Εξαιρούνται οι χώροι στην προβολή των καταστημάτων ενοικιαζομένων οχημάτων μόνο για την προσωρινή στάση και προς εξυπηρέτηση των ενοικιαστών καθώς και έμπροσθεν του φαρμακείου της κ. Κρικελή και μόνο για έκτακτες ανάγκες.
  • Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση καθ’ όλο το έτος στο νότιο τμήμα της παραλιακής οδού από κατάστημα «ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» έως τη στροφή της παραλιακή οδού που βρίσκεται έναντι της ΕΞΕΔΡΑΣ και στο νότιο τμήμα της παραλιακής οδού από ΙΤΗΠ έως προβλήτα περιοχής Βίντσι.
Επιτρέπεται η στάθμευση (πιάτσα) έως έξι (6) Δ.Χ επιβατηγών οχημάτων (ΤΑΞΙ) επί του Νοτίου τμήματος της παραλιακής οδού στην Πλατεία ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ με κατεύθυνση προς το «ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΟ». Επιτρέπεται επίσης η στάση στον χώρο μετά από το χώρο στάθμευσης των ΤΑΞΙ έως τη συμβολή της παραλιακής οδού με προβλήτα Α και η στάθμευση και στις δύο πλευρές του δρόμου περιοχής Βίντσι από το σημείο όπου τελειώνει η παραχώρηση χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων έως το Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου. Στην βόρεια πλευρά του ίδιου δρόμου επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση.
  • Επιτρέπεται καθ’ όλο το έτος η στάση οχημάτων από την ανατολική συμβολή του προβλήτα Α με την παραλιακή οδό έως το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
  • Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στην δεξιά πλευρά του δρόμου (πεζοδρόμιο) με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, στο τμήμα της παραλιακής οδού που καθορίζεται από τη συμβολή του δρόμου από τον εξωτερικό λιμένα με την παραλιακή οδό και έως το κατάστημα «ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» αλλά και στη δεξιά πλευρά του δρόμου προς τον εξωτερικό λιμένα (εκτός του παραχωρημένου χώρου στην εταιρεία ενοικιαζομένων οχημάτων για την αφιξοαναχώρηση οχημάτων).
Επιτρέπεται η στάση και στάθμευση καθ’ όλο το έτος εκατέρωθεν της μεσαίας νησίδας στην παραλιακή οδό από κατάστημα «ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ» μέχρι τη συμβολή αυτής με τον δρόμο από τον εξωτερικό λιμένα.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων στο τμήμα της παραλιακής οδού Παλλάδος Τήνου βόρεια του πάρκου από το κατάστημα «Φευγάτος» μέχρι το κατάστημα «Πυρσός». Εξαιρούνται τα οχήματα εφοδιασμού καταστημάτων από 06:00 έως 10:00.
Επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους επί του δρόμου που οριοθετείται από την αρχή της παιδικής χαράς έως την υπάρχουσα νησίδα (Άγιος Αντώνιος) και η στάθμευση οχημάτων των μονίμων κατοίκων της περιοχής της Παλλάδος σύμφωνα με κάρτα-βεβαίωση του Δήμου Τήνου στην περιοχή έμπροσθεν του κτιρίου «Ζυγός» και απέναντι αυτού μέχρι την γωνία της πλατείας Κυπρίων Ηρώων (απέναντι από το ψιλικατζίδικο).
  • Απαγορεύεται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, η κίνηση οχημάτων άνω των 5 τόνων από την περιοχή της παιδικής χαράς έως και το κατάστημα «Αιολία».
Εξαιρούνται μόνο τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ μόνο κατά την εκτέλεση των δρομολογίων τους, των οχημάτων που μετακινούνται από και προς τον Προβλήτα Α κατά την άφιξη τους ή την αναχώρηση τους με Ο/Γ πλοία, τα οχήματα του Δήμου Τήνου κατά την εκτέλεση εργασιών και τα οχήματα εκτάκτων αναγκών.
  • Τα οχήματα που κινούνται: Επί της Β. Κωνσταντίνου με κατεύθυνση στην εξέδρα, από το εξωτερικό λιμάνι με κατεύθυνση το δημοτικό πάρκο Παλλάδος, επί της Κ. Αλαβάνου και στην δυτική είσοδο του εξωτερικού λιμένα υποχρεούνται να διακόψουν την πορεία τους, προκειμένου να παραχωρήσουν προτεραιότητα στα οχήματα που κινούνται στις διασταυρούμενες οδούς.
  • Απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος στην παραλιακή οδό από το κατάστημα Κουρσάρος μέχρι το Σούπερ Μάρκετ «ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ Α.Ε.» μη αποκλειόμενης της κυκλικής πορείας γύρω από την υπάρχουσα νησίδα, για το χρονικό διάστημα από 24 – 6 – 2011 μέχρι και 11 – 9 – 2011 καθημερινώς από 20.30 έως 12.30 με την δυνατότητα χρονικής παράτασης και επιμήκυνσης της ανωτέρω χρονικής περιόδου λόγω της συνεχιζόμενης τουριστικής κίνησης. Εξαιρούνται τα ΤΑΞΙ με περιορισμούς.
  • Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα στο δρόμο που οδηγεί στον εξωτερικό λιμένα Τήνου δεξιά της μεσαίας νησίδας. Επιτρέπεται η είσοδος μόνο για οχήματα επιβατών που θα κάνουν χρήση της λαϊκής αγοράς με δυνατότητα στάσης στην αριστερή πλευρά του δρόμου δίπλα στη νησίδα.
Χώροι στάθμευσης:
  • ΠΡΟΒΛΗΤΑ Α΄ Εσωτερικής Λεκάνης Λιμένα Τήνου (ΑΚΤΗ Π. ΛΙΑΡΟΥΤΣΟΥ)
Έξω από τον περίκλειστο χώρο του λιμένα με ανώτατο χρόνο στάθμευσης 24 ώρες όλων των οχημάτων σε καθορισμένους διαγραμμισμένους χώρους.
  • ΠΡΟΒΛΗΤΑ «ΕΛΛΗ»
α. Καθορίζεται ως χώρος στάθμευσης μικρών οχημάτων (πούλμαν) των ενοικιαζομένων δωματίων και ξενοδοχείων στην δυτική πλευρά του προβλήτα κατά μήκος του κρηπιδώματος από το Μνημείο της ΕΛΛΗΣ έως τον χώρο στάθμευσης οχημάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Η στάθμευση επιτρέπεται μόνο κατά την αφιξοαναχώρηση των πλοίων και απαγορεύεται η στάθμευση παντός οχήματος κατά τις λοιπές ώρες.
β. Καθορίζεται ως χώρος στάθμευσης ο χώρος έναντι του Μνημείου ΕΛΛΗ από το σημείο της εισόδου προς το Λιμενικό Σκάφος έως τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα, για ΤΑΞΙ και Ενοικιαζόμενα Οχήματα. Η στάθμευση επιτρέπεται μόνο κατά την αφιξοαναχώρηση των πλοίων και απαγορεύεται η στάθμευση παντός οχήματος κατά τις λοιπές ώρες.
γ) έξω από τον περίκλειστο χώρο του λιμένα με ανώτατο χρόνο στάθμευσης 24 ώρες όλων των οχημάτων σε καθορισμένους διαγραμμισμένους χώρους.
δ) επιτρέπεται η στάθμευση όχι πλέον του 24ώρου δίκυκλων οχημάτων στο ΒΑ άκρο του προβλήτα Β΄ σε χώρο που σημαίνεται κατάλληλα.
Επιτρέπεται η στάθμευση δικύκλων στον ακάλυπτο χώρο περιοχής Παλλάδος (πρώην λαϊκή αγορά)
  • Στον εξωτερικό λιμένα Τήνου:
α. Παντός είδους οχήματα μεταφοράς πελατών των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων θα σταθμεύουν στο νέο ανατολικό προβλήτα του λιμένα κατά τις ώρες αφιξοαναχώρησης των πλοίων και μόνο.
β. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων, για την παραλαβή των ενοικιαστών τους, θα παραμένουν εντός οριοθετημένου χώρου, αμέσως μετά την ανατολική έξοδο επιβατών από το λιμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια αποβίβασης.
γ. Τα προς ενοικίαση αυτοκίνητα θα σταθμεύουν στο χώρο ανατολικά των χώρων αναμονή επιβατών (στέγαστρα) για μικρό χρονικό διάστημα πριν και μετά την αφιξοαναχώρηση των πλοίων.
δ. Τα ΤΑΞΙ θα σταθμεύουν ανάμεσα στις δύο εξόδους επιβατών του εξωτερικού λιμένα, κατά μήκος του κιγκλιδώματος, σε δύο επιμήκεις σειρές.
ε. Παντός είδους τροχοφόρα, μετά την αποβίβασή τους θα απομακρύνονται από το λιμένα αποκλειστικά από τη δυτική έξοδο.
στ. Τα οχήματα όσων αναμένουν και αποβιβάζουν επιβάτη θα σταθμεύουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μεταξύ του προβλήτα και του τοίχου αντιστήριξης, ο οποίος θα είναι οριοθετημένος με την τοποθέτηση κατάλληλων ενημερωτικών πινακίδων. Τα οχήματα θα απομακρύνονται από το χώρο στάθμευσης αμέσως μετά την αναχώρηση του πλοίου.
ζ. Στους ανωτέρω χώρους απαγορεύεται η στάθμευση παντός οχήματος κατά τις λοιπές ώρες
η. Ως χώρος στάθμευσης οχημάτων ορίζεται ο χώρος κάτω από τον τοίχο αντιστήριξης και ο χώρος μετά τον οριοθετημένο χώρο στάθμευσης οχημάτων αναμονής επιβατών.
Σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού λιμένα Τήνου απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων άνω των 5 τόνων.