Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ & ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Μετά από ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της 31 ης Αυγούστου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, εξέδωσε ψήφισμα για ένταξη στο νομικό ...


Μετά από ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, εξέδωσε ψήφισμα για ένταξη στο νομικό πλαίσιο της τακτοποίησης αυθαιρέτων και των  παραδοσιακών οικισμών:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΈΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ & ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, με αφορμή το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση για την «τακτοποίηση» αυθαιρέτων, με βάση το οποίο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα, εξαιρούνται, μεταξύ των άλλων και οι παραδοσιακοί οικισμοί, ζητά να ενταχθούν στο άνω ευεργέτημα και οι παραδοσιακοί οικισμοί της Τήνου.
Αντίθετη εκδοχή θα οδηγούσε σε προφανώς ανεπιεική αποτελέσματα για την Τήνο, η συντριπτική πλειοψηφία των οικισμών της οποίας είναι παραδοσιακοί. Κατ’ επέκταση κάτι τέτοιο και εφόσον τελικώς ισχύσει, θα σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των περισσότερων οικισμών της νήσου μας, θα στερηθούν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις διατάξεις του ευεργετικού αυτού μέτρου, σε αντίθεση με άλλους, πολύ λιγότερους, οικισμούς του ίδιου νησιού, που θα το πράξουν. Επιπλέον, ίσως για την κλίμακα άλλων περιοχών της χώρας να έχει νόημα η εξαίρεση αυτή αλλά για την περίπτωση ενός νησιού όπως η Τήνος, που στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του είναι παραδοσιακό και με παμπάλαιους οικισμούς, μια τέτοια εξαίρεση παρίσταται άδικη και κατά τη γνώμη μας ελέγχεται ως παραβιάζουσα την ισότητα μεταξύ των διοικουμένων.
Η δίκαιη και αταλάντευτη απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να ενταχθούν στο ευεργέτημα της τακτοποίησης αυθαιρέτων και οι παραδοσιακοί οικισμοί της Τήνου, πέραν των λόγων που αναφέρθηκαν και διότι οι τυχόν αυθαίρετες κατασκευές στους οικισμούς της διοικητικής περιφέρειας της Τήνου είναι σαφώς μικρής έκτασης και σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν την φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά των παραδοσιακών οικισμών μας.
Οι Βουλευτές του νομού Κυκλάδων καλούνται και παρακαλούνται όπως καταδείξουν αυτή την ιδιομορφία και ιδιαιτερότητα και αποτρέψουν την διαγραφόμενη αδικία σε βάρος ενός νησιού όπως η Τήνος, επ’ ωφελεία όλων των κατοίκων του, επί τη βάσει της ισότητας.