Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής για την διατήρηση και αναβάθμιση του Σχολείου Στενής-Φαλαταδου

  Πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 10 το πρωϊ έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου  με ένα από τα δ...


 Πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 10 το πρωϊ έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου  με ένα από τα δυο θέματα «την απόφαση της τοπικής Κοινότητας Στενής που είχε παρθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 για την δημιουργία εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Στενή στη θέση του αδίκως και παρανόμως καταργηθέντος Δημοτικού Σχολείου Στενής – Φαλατάδου».  


Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στενής κ. Στέφανος Ζαλώνης  ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δικηγόρο κ. Ιωάννη Σαλταμανίκα  να διαβαστεί στο  σώμα  το με αριθμό πρωτ: 11136/Δ4/27-1-2011 Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων  προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της  Χώρας με Θέμα: «Συνενώσεις – Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Σχολικό έτος 2011 -2012» και εξέφρασε την  αποψή του στο Σώμα  όπως αυτό και νομικά αποδεικνύεται ότι δεν «στηρίζονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων χωρίς την απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων» και ζήτησε από το Σώμα την εφαρμογή του Νόμου. 
 Ακολούθησε ενημέρωση του Σώματος από τον Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Σαλταμανίκα. 
     Μετά από δυόμιση  ώρες συζητήσεων  και τοποθετήσεων των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφείας και μειοψηφίας των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και δημοτών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Σαλταμανίκας κατέθεσε την πρόταση του  Προεδρείου  προς ψήφιση καθώς και τις λοιπές   προτάσεις: Η πρόταση του Προεδρείου στην οποία ενσωματώθηκε η πρόταση της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής κ Λουκρητίας Ανδροβικ-Ρουγγέρη για τον έλεγχο του πρώην Σχολείου Καλλονής και η πρόταση πέντε Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου  είναι «Σύσταση της εκ του νόμου προβλεπόμενης Επιτροπής Καταλληλότητας για τον έλεγχο των κτιρίων ΛΟΥΤΡΩΝ, ΣΤΕΝΗΣ και ΚΑΛΛΟΝΗΣ» και όποιο κτίριο «βγεί κατάλληλο» σ΄αυτό θα στεγαστεί το εξαθέσιο σχολείο «με την προσθήκη των Προέδρων των πέντε τοπικών Κοινοτήτων» το κτίριο να είναι ενιαίο. Η πρόταση της μειοψηφίας  η οποία συμφωνεί στην συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας είναι «η δημιουργία ενός εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείο ακόμη στην Δημοτική ενότητα Εξωμβούργου και η αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου σε εξαθέσιο και η πρόταση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας είναι να τεθεί  σε ψηφοφορία η απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Στενής «για την δημιουργία εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στη Στενή» που γι΄αυτή γινότανε η έκτακτη συνεδρίαση

(Πηγή:  http://www.steni-tinos.gr/)