Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π ΟΥ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ο Δήμος Σαλαμίνας, με αφορμή την επέτειο μνήμης της ναυμαχίας της Σαλαμίνα...


Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π ΟΥ
ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο Δήμος Σαλαμίνας, με αφορμή την επέτειο μνήμης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, διοργάνωσε τα Σαλαμίνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας κλήθηκαν όλοι οι Δήμοι, που αποτελούν ιστορική συνέχεια των πόλεων – κρατών που συμμετείχαν στην ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας (Σαλαμίνας, Αθηναίων, Αίγινας, Αρταίων, Επιδαύρου, Ερέτριας, Ερμιονίδας, Κέας, Κορινθίων, Κροτόνε – Ιταλίας, Κύθνου, Λευκάδας, Λήμνου, Μεγαρέων, Μήλου, Νάξου, Σερίφου, Σικυωνίων, Σίφνου, Σπαρτης, Καρύστου, Τήνου, Τροιζήνας και Χαλκιδέων), να παραβρεθούν, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαβούλευση για την αδελφοποίησή τους. Ο Δήμος Τήνου εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κροντηρά, τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Ζαλώνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Παντελή Αρμάο.
Την Τετάρτη 28/9 πραγματοποιήθηκε διαβούλευση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας με τοποθετήσεις όλων των αντιπροσώπων των Δήμων. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γ. Τσαβαρής πρότεινε, στα πλαίσια της αδελφοποίησης,  την ανάπτυξη ενός δικτύου των συγκεκριμένων πόλεων που θα συμβάλλει στην ευρύτερη ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας, Επίσης, πρότεινε τη δημιουργία επταμελούς συντονιστικής γραμματείας, που θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος δράσης του δικτύου. Ο Δήμαρχος Τήνου, στην εισήγησή του, έκανε μια εκτενή αναφορά στη συμμετοχή της Τήνου στη Ναυμαχία και τοποθετήθηκε επί της επικείμενης συνεργασίας.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή αδελφοποίησης  με την υπογραφή κοινής διακήρυξης αρχών στον αρχαίο λιμένα της Σαλαμίνας. Ο Δήμαρχος Τήνου δώρισε στην πόλη της Σαλαμίνας ένα μαρμάρινο ανάγλυφο με το έμβλημα του Δήμου Τήνου, που απεικονίζει την τριήρη του Τήνιου Παναιτίου ναυάρχου, ο οποίος συμμετείχε στη Ναυμαχία, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην έκβασή της.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη διαβεβαίωση όλων για στενή συνεργασία, που θα συμβάλλει στη διεύρυνση των ιστορικών δεσμών των πόλεων με παράλληλη ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού.
πηγη (http://www.tinos.gov.gr/portal/page/portal/tinos/)