Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελληνική Ακτοπλοΐα, συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η Διοίκηση της ΠΝΟ μέχρι της 06:00 το πρωί της Τρίτης. Ανα...


 Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελληνική Ακτοπλοΐα, συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η Διοίκηση της ΠΝΟ μέχρι της 06:00 το πρωί της Τρίτης. Αναμένοντας πλέον και την επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
Στις 13:59 η ΠΝΟ απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:
 Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα η Διοίκηση της ΠΝΟ, αφού προηγήθηκε συγκέντρωση εκατοντάδων εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Ακτή Βασιλειάδη), που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και απεφάσισε με μυστική ψηφοφορία την συνέχιση της απεργίας, με 48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Κυριακή 23/10/2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Τρίτη 25/10/2011 και ώρα 06.00.
Συνεχίζοντας την αγωνιστική διάθεσή τους από την πρώτη ημέρα της απεργίας, οι Έλληνες ναυτεργάτες, συσπειρωμένοι υπό τις οδηγίες της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δίνουν των αγώνα τους για την απόκρουση των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης, με τα οποία αποδομούνται και κατεδαφίζονται ανελέητα κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις γενεών.
Κατά την παραπάνω συνεδρίαση η Διοίκηση της ΠΝΟ, συζήτησε και αξιολόγησε δια μακρών το περιεχόμενου του από 21 Οκτωβρίου 2011 Δελτίου Τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που εκδόθηκε ύστερα από την χθεσινή συνάντησή της με τον Υπουργό.
Αν και θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι το περιεχόμενό του αφήνει περιθώρια, που να στηρίζουν πιθανότητα ικανοποιητικής αντιμετώπισης στο μέλλον, ορισμένων από τα γνωστά αιτήματα της Ομοσπονδίας, πλην όμως δεν καλύπτει και φαίνεται ότι αγνοεί το σύνολο των αιτημάτων της.
Η ΠΝΟ ζητεί για μια ακόμη φορά την κατανόηση από τους φίλους επιβάτες για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία, που συνεπάγονται οι κάθε μορφής απεργιακοί αγώνες.
Με εντολή Διοίκησης
Γιάννης Χαλάς
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ