Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δημοσιοποίηση του έργου SOL-BRINE: «Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της άλμης από μονάδες αφαλάτωσης».

Ο Δήμος Τήνου, στην προσπάθεια για την ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλική υδροδότηση του νησιού μας, συμμετέχει ως Συντονιστής Εταίρος στο Ευ...


Ο Δήμος Τήνου, στην προσπάθεια για την ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλική υδροδότηση του νησιού μας, συμμετέχει ως Συντονιστής Εταίρος στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο LIFE+ “SOL-BRINE” με τίτλο  «Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της άλμης από μονάδες αφαλάτωσης» (LIFE ENV/GR/000299). Το έργο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με το έργο (μέσω προβολής παρουσιάσεων, διανομής έντυπου υλικού και διεξαγωγής συζήτησης με μέλη της ομάδας εργασίας του προγράμματος).

Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου, ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της άλμης, η οποία παράγεται κατά τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης. Για το λόγο αυτό, θα εγκατασταθεί ένα πιλοτικό σύστημα σε υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης στην Τήνο (περιοχή: Άγιος Φωκάς). Το σύστημα αναμένεται ότι θα επιτυγχάνει υψηλή ανάκτηση νερού (>90%) και παραγωγή στερεού άλατος εμπορικής αξίας και ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς εφαρμογή τόσο για τα νησιά του τόπου μας όσο και για Ευρωπαϊκά νησιά, τα οποία αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Δήμο Τήνου (τηλ. 22833 60100 - κ. Βιδάλης) ή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (τηλ. 210 772 4372 – κ. Ξεύγενος).