Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Δήμος Τήνου, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες και, θέλοντας να παρέχει την καλύτερη δυνατή...


Ο Δήμος Τήνου, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες και, θέλοντας να παρέχει την καλύτερη δυνατή στήριξη στους συμπολίτες μας,  αποφάσισε τη μείωση των δημοτικών τελών, δικαιωμάτων και εισφορών για το 2012 και την εφαρμογή ειδικού τιμολογίου στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η μείωση στα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, στην χρήση του λυματοφόρου, στο συντελεστή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, ενώ  τροποποιήθηκε ευνοϊκά η κλίμακα τιμολόγησης της κατανάλωσης νερού και λήφθηκε ειδική μέριμνα για όλους τους επαγγελματίες. Για τις ευπαθείς κατηγορίες κατοίκων (δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, άποροι – κάτοχοι βιβλιαρίου κοινωνικής πρόνοιας, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και μονογονεϊκές οικογένειες, μετά από κατάθεση δικαιολογητικών) δημιουργήθηκε ειδικό ευνοϊκό τιμολόγιο  (50% έκπτωση στο τιμολόγιο χρέωσης κάθε κατηγορίας κατανάλωσης).
Ο Δήμος Τήνου, μετά την απόφαση για την χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος στους άπορους δημότες, συνεχίζει την κοινωνική του πολιτική, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του σε όλους τους δημότες, σε μια περίοδο που ο πολίτης έχει άμεση ανάγκη στήριξης. Παρεμβαίνει έμπρακτα στην ελάφρυνση των επιχειρήσεων του νησιού μας, οι οποίες πλήττονται από τις φοροεπιδρομές και τη γενικότερη  στασιμότητα της αγοράς που έχει επιφέρει η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας μας.