Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ακούραστη «δράση πολιτών» στην…παραπληροφόρηση

Με λύπη αναγκαζόμαστε ως Δημοτική Αρχή να ακυρώσουμε δημόσια την απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και κατασυκοφάντησης του Δήμου Τήνο...


Με λύπη αναγκαζόμαστε ως Δημοτική Αρχή να ακυρώσουμε δημόσια την απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και κατασυκοφάντησης του Δήμου Τήνου, σε σχέση με τα νερά της Τήνου και το δήθεν «παζάρεμά» τους, την υποθήκευσή τους, την παραχώρησή τους σε ξένα συμφέροντα και όσα άλλα ανεύθυνα διακινούνται («Διαπραγματεύονται το νερό της Τήνου. Παζαρεύουν το μέλλον σου», κλπ). Μάλιστα έλαβαν και τη μορφή δημόσιων συναντήσεων για το «θέμα».

Για να τελειώνουμε λοιπόν με την παραπληροφόρηση, αυτό που έχει γίνει είναι η απλή, προφορική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου επί προτάσεως μιας εταιρείας (ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ) για το ζήτημα της πιθανής συνεργασίας της με το Δήμο, υπό τους όρους που σε γενικώτατες και μόνο γραμμές τέθηκαν υπόψη του Συμβουλίου. Ούτε απόφαση έχει ληφθεί ούτε πλήρης ανάπτυξη της πρότασης ούτε τίποτα άλλο. Κανένα νερό δεν έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και κανένα μέλλον δεν παζαρεύτηκε. Μια απλή αναφορά και μόνο. Αν οι επικαλούμενοι την δημοκρατία και τα δικαιώματα του τηνιακού λαού, επιθυμούν να μην ενημερώνεται καν το Δημοτικό Συμβούλιο επί μιας απλής δημόσιας πρότασης (την οποία έχουν αποδεχθεί άλλοι ΟΤΑ της νησιωτικής Ελλάδας), ας μας το πουν. Όμως η όποια ενημέρωση του κοινού, οφείλει να είναι υπεύθυνη και ειλικρινής. Και στο κάτω κάτω η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, με τον τρόπο που έχουν ιεραρχήσει το θεμελιώδες για το νησί μας αγαθό του νερού, χρόνια τώρα, ειδικά ως προς αυτό, δεν αποδέχονται τέτοιου είδους κακόπιστες και παραπειστικές κινήσεις.