Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σχετικά με το Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιανουαρίου 2012

Αυτά που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου 21-1-2012, με την αποχώρηση σύσσωμης της μειοψηφίας, μετά από αόριστη και άνευ λόγο...

Αυτά που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου 21-1-2012, με την αποχώρηση σύσσωμης της μειοψηφίας, μετά από αόριστη και άνευ λόγου οξύτατη «πολιτική» τοποθέτηση του κ. Σίμου Ορφανού,
θα τα κρίνουν οι πολίτες. Το κείμενο άλλωστε της τοποθέτησής του αναρτάται ολόκληρο στην γνωστή ιστοσελίδα, που συστηματικά τον υμνεί. Εξάλλου ο Δήμος Τήνου έχει δώσει στην δημοσιότητα προ πολλού ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ώστε λέξη προς λέξη να κρίνουν οι ίδιοι οι πολίτες αν ήταν «επιθετική» ή «διχαστική», όπως λέχθηκε ή ο συνήθης απολογισμός – αποτίμηση που επιχειρείται από τον εκάστοτε Δήμαρχο Τήνου, τη συγκεκριμένη ημέρα εδώ και πολλά χρόνια.
Επίσης, στην κρίση του κοινού αποδίδουμε τους χαρακτηρισμούς «χουντικού εισαγγελέα» και «ευφάνταστου λαοπλάνου», που είναι ξένες στο λεξιλόγιο της Δημοτικής Αρχής και –πιστεύουμε- πρωτόγνωρες για τα τοπικά μας αυτοδιοικητικά χρονικά.
Τέλος,  ο κάθε πολίτης θα κρίνει την αποχώρηση της μειοψηφίας από το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όταν υπήρχαν προς συζήτηση θέματα που είχαν σχέση, μεταξύ πολλών άλλων, με την αποδοχή 1.071.840 ευρώ και έγκριση της μελέτης του Κλειστού Γυμναστηρίου της Τήνου, ο Κανονισμός Υδρεύσεως (για πρώτη φορά στο Δήμο Τήνου), η αναγκαστική απαλλοτρίωση της Περιφερειακής Οδού Πανόρμου, η τροποποίηση της συστατικής πράξης του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου (που διατηρήθηκε ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο του Δήμου) και ο ορισμός της πρώτης διοίκησής του και τόσα άλλα.
Η Δημοτική αρχή συνεχίζει υπεύθυνα το έργο της και δεν έχει περιθώρια για τέτοιου επιπέδου αντιπαραθέσεις, που ειδικά στις σημερινές συνθήκες αποτελούν πολυτέλεια και ένδειξη ότι κάποιοι αγνοούν την κρισιμότητα των στιγμών… Σε απάντηση της έκρηξης του κ. Ορφανού και της προσχηματικής και εκτός λογικής αποχώρησης της μειοψηφίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλεί εντός των επομένων ημερών και νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα (και) την πορεία του Δήμου Τήνου, όπως το ζήτησε και ο κ. Ορφανός και καλούνται όλοι να το παρακολουθήσουν. Έτσι θα αντιληφθεί ο καθένας το αν και κατά ποιο τρόπο, «προσβλήθηκε» η μειοψηφία του Δήμου Τήνου και πόσο δικαιολογημένη υπήρξε η φυγή της από το άνω κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο! Ταυτόχρονα θα είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση της πορείας του Δήμου και ανταλλαγή πολιτικών απόψεων, συγκεκριμένων και όχι αόριστων ούτε προσβλητικών.