Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ             Ανήμερα της πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Τ...


Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
           
Ανήμερα της πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Τήνου στο Πνευματικό Κέντρο του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, μετά από την επίσημη δοξολογία για το νέο έτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Η χορωδία του ΚΑΠΗ του Νομικού Προσώπου του Δήμου έψαλλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, με τη συνοδεία πιάνου από τη μαέστρο κ. Γιάννα Ακριβοπούλου.

Ο κ, Δήμαρχος, με την συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ενημέρωσε πλήρως τους πολίτες για το τι έγινε κατά το 2011 και τι ακολουθεί για το 2012.
Ειδική αναφορά έγινε σε δύο σοβαρές αντιξοότητες: την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση με όλη την αναστάτωση που έφερε σε έναν Καλλικράτειο νησιωτικό Δήμο και  την κακή οικονομική κατάσταση που γιγαντώθηκε εντός του 2011, εξέλιξη που επηρέασε άμεσα και το Δήμο, από πολλές πλευρές (χρηματοδοτήσεις, είσπραξη δημοτικών τελών, αδυναμία προσλήψεων, έκτακτο και εποχικό προσωπικό, κλπ).
Πλήρης ενημέρωση για Παιδεία-Εκπαίδευση (με σημαντικές επιτυχίες μέσα στο 2011), ύδρευση, αποχέτευση, Βιολογικός Τήνου, Πανόρμου, Πάνω και Κάτω Μερών, ανάλογα με την εξέλιξη του καθενός, Καθαριότητα, Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση Απορριμμάτων και πιλοτική εφαρμογή πρωτοπόρων προγραμμάτων, δημοπράτηση στις 15/2 της μελέτης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής όλης της Τήνου.
Ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες για την υγεία, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων με πολλούς τρόπους (βοήθημα, έκπτωση εισιτηρίων τρίτεκνων κατά 30%, μείωση του τιμολογίου του νερού, κλπ), επέκταση των Προγραμμάτων («Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ, κλπ) και ενίσχυση ΚΑΠΗ.
Στον πολιτισμό, ο Δήμαρχος μίλησε για την πολιτική για τα Μουσεία, ειδικά για το Μουσείο Κώστα Τσόκλη, την Κοινωφελή Επιχείρηση και την προσφορά της και την επιτυχία της διατήρησης του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου ως αυτοτελούς νομικού προσώπου και πολλά άλλα.
Στη γεωργία μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Δημοτικό Ελαιοτριβείο και την εντυπωσιακή λειτουργία του και αποδοχή του ήδη από τον πρώτο χρόνο.
Στον τουρισμό, επισήμανε ότι η Τήνος ανοίχτηκε προς την Ανατολική Ευρώπη και πλέον παρουσιάζεται παντού. Εκθέσεις, δημοσιεύσεις, τηλεοπτικά αφιερώματα, φεστιβάλ, κλπ.

Και δύο σημαντικές ανακοινώσεις:
Α. Εξασφαλίστηκε η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου της Τήνου, με τροποποίηση του προϋπολογισμού και ένταξη 1.071.840 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2011 και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2012, ο Δήμος προβαίνει στη δημοπράτηση του έργου.
Β. Ο Δήμος ξεκινά τη διαδικασία υπογραφής ασφαλιστήριου συμβολαίου με ιδιωτική εταιρεία, για την αερομεταφορά όποιου μονίμου κατοίκου έχει ανάγκη, στην Αθήνα και στο εκεί εφημερεύον Νοσοκομείο  ή τη μεταφορά του από τη Μύκονο με αεροπλάνο, στην Αθήνα, σε περίπτωση που η σχετική ανάγκη εκδηλωθεί σε νυχτερινές ώρες. Και το πιο ουσιώδες: Με αποφασιστική την άποψη του ιατρού του Κέντρου Υγείας, σε περίπτωση διαφωνίας. «Ένα υγειονομικό ελικόπτερο θα τεθεί στη διάθεση του κάθε Τηνιακού που το έχει ανάγκη, χωρίς καμία υποχρέωση από μέρους του», κατέληξε ο Δήμαρχος, με την αυτονόητη ευχή να μην το χρειαστεί ούτε ένας Τηνιακός.