Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Άνοιγμα στην αγορά της Ουκρανίας

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου και του Ελληνοουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας "ΣΠΙΛΚΑ"...

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς με αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου και του Ελληνοουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας "ΣΠΙΛΚΑ" βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουκρανία, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και πρόσκληση του Δημάρχου του Δήμου Νικολάγιεφ, προκειμένου να παρουσιαστεί το νησί μας ως ελκυστικός τόπος τουριστικού προορισμού και να γίνει μια προσπάθεια προσέγγισης της αγοράς της Ουκρανίας.
Η Τήνος παρουσιάστηκε μέσα από τη φωτογραφική έκθεση του Αριστείδη Κοντογεώργη, σε μια βραδιά με ελληνικό άρωμα, παρουσία των Δημάρχου Νικολάγιεφ κ. Βλαντιμίρ Τσάικα, του Προξένου της Ελλάδας στην Οδησσό κ. Αντώνη Χατζήρογλου και σημαντικών παραγόντων της πόλης του Νικολάγιεφ. Το νησί μας παρουσιάστηκε σε τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Στα πλαίσια της επίσκεψης και της συνεργασίας υπογράφηκε προσύμφωνο αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Τήνου και του Δήμου Νικολάγιεφ, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ. κ. Πιτιρίμ για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από την Ουκρανία. Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου.
Με γνώμονα την ανάπτυξη του τουρισμού ακόμη πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Οδησσό και με τον προϊστάμενο του οικονομικού τμήματος του Προξενείου. Ο Πρόξενος εξέφρασε τη διάθεση για συνεργασία, προκειμένου να προωθηθεί η Τήνος ανάλογα στην Οδησσό. Στην Οδησσό, η αντιπροσωπεία μας επισκέφτηκε το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας και συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σ. Παραδεισόπουλο.
Ο Δήμαρχος έδωσε συνέντευξη στην Ουκρανική τηλεόραση για την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας παράλληλα το νησί μας στο ουκρανικό κοινό, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους για την εγκάρδια φιλοξενία στην Ουκρανία αλλά και στον Εμπορικό Σύλλογο Τήνου και τον Ελληνοουκρανικό Σύνδεσμο φιλίας "ΣΠΙΛΚΑ" για την πρωτοβουλία και την οργάνωση της επίσκεψης.