Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Δεμενα» τα πλοια Μ. Τριτη και Μ. Τεταρτη... λογο 48ωρης απεργιας

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη 10 και 11 Απριλίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Η παραπάνω 4...

Την κήρυξη 48ωρης απεργίας τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη 10 και 11 Απριλίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η παραπάνω 48ωρη απεργία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης 48ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας (19-21 Μαρτίου)....




Η ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση στη Βουλή δύο σχέδια νόμων: το πρώτο που αφορά «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος-Νέα Εταιρική Μορφή-Σήματα-Μεσίτες Ακινήτων-Ρύθμιση Θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις» και το δεύτερο «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και λοιπές διατάξεις».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, η ΠΝΟ από τις 30 Μαρτίου 2012 ήδη με επείγον έγγραφό της προς την Αννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να αποσυρθεί η σχετική διάταξη του σ/ν, με την οποία θα επιτρέπεται και σε πλοία υπό σημαίες ευκαιρίας να εκτελούν περιηγητικούς πλόες με αφετηρία και καταληκτικό σταθμό ελληνικό λιμένα, όπως δηλ. ισχύει και για πλοία υπό ελληνική σημαία ή άλλων κοινοτικών σημαιών.

Με το δεύτερο, ο Οίκος Ναύτου διχοτομείται με υπαγωγή μέρους στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΠΝΟ ζητά την απόσυρση του σχεδίου/νόμου, όπως επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, στο προ του Ν. 3845/2010 καθεστώς (το πρώτο Μνημόνιο), ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών, μη κατάργηση του ΓΕΝΕ και υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ.

Επίσης, μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών και λοιπών παροχών, αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης-μετεκπαίδευσης, με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ και σε κάθε περίπτωση μη κατάργηση του συστήματος της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.


Πηγή