Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Κάθε λιμάνι και καημός

ΤΗΝΟΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Αυτοδιοικητικός  Συνδυασμός    Κάθε λιμάνι και καημός ......... Στις 26.04.2011 ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κ...

ΤΗΝΟΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Αυτοδιοικητικός  Συνδυασμός
  
Κάθε λιμάνι και καημός .........

Στις 26.04.2011 ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο «Προχωρά το λιμάνι» γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Μετά από την εισήγηση του Δημάρχου (δηλ. του κ. Παναγιώτη Κροντηρά) στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και με πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, εξασφαλίστηκε η ένταξη του έργου (Ολοκλήρωση Επέκτασης Εξωτερικού Έργου Λιμένα Τήνου) στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2011 προϋπολογισμού 2.300.000,00 €, με πίστωση 700.000,00 € για το 2011, με απόφαση του Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Ρήγα.
Σημειώνεται ότι το έργο, που εκτελείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου(Περιφερειακή Ενότητα Τήνου), αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με την επικείμενη άφιξη των πλωτών μέσων της αναδόχου εταιρίας.
Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη της Τήνου, βρίσκει τη λύση του.»

Σημειώνω ότι μέχρι τότε, ως Δήμαρχος του Δήμου Εξωμβούργου, με το θέμα των έργων στο λιμένα Τήνου, η ενασχόλησή του και οι προσπάθειες του ήταν από αδιάφορες έως επιδερμικές (λες και δεν τον αφορούσε η κατασκευή και η εξέλιξη των έργων) - για να μην πω ότι εξαντλούνταν στη ράμπα του καραβιού όταν ταξίδευε.

Ένα χρόνο μετά όλα αυτά αποδείχθηκαν φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες .
Η απόφαση 17742/ΔΕ-2706/19.04.2011 που υπέγραψε o τότε Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Ρήγας για ένταξη του έργου στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κροντηρά, αφού εισηγήθηκε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στο εν λόγω Δελτίο Τύπου, ήταν προφανώς μόνο στα χαρτιά, δηλαδή κενή περιεχομένου και για λαϊκή κατανάλωση.  
Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί ότι για 23.500 € που δεν πλήρωσε στον εργολάβο η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Νοτίου Αιγαίου σταμάτησε το έργο (ας μας ζητούσαν έρανο).
Και όχι μόνο σταμάτησε, αλλά η εργολαβία διαλύθηκε χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου και τούτο στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ λέει πολλά .......

Τώρα γίνεται προσπάθεια το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ,  όμως οι προϋποθέσεις είναι πολύ αυστηρές. Θα απαιτηθούν κατά δήλωση των αρμοδίων, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες (4.600.000) € και έκδοση νέων περιβαλλοντικών όρων. Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι για την επαναδημοπράτηση του έργου θα χρειαστούν στην καλύτερη περίπτωση 2 έως 3 χρόνια.

Προϋπόθεση βέβαια είναι ότι όλα θα βαίνουν ομαλώς και ότι οι ογκόλιθοι που έχουν ήδη ποντιστεί θα αντέξουν να παραμείνουν στη θέση τους.

Η παροιμία λέει ότι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται ...

Κύριε Δήμαρχε και λοιποί αρμόδιοι φτάνει πιά !
Από ερασιτεχνισμούς και λόγια χορτάσαμε .
Αποτελέσματα δεν βλέπουμε.
Σ'  όσους πετούσατε λάσπη, για το εν λόγω έργο (μεταξύ αυτών  και εγώ), είναι άνθρωποι που μπορεί μεν να μην είχαν πολλά λόγια γιατί θεωρούν ότι τα πολλά και παχιά λόγια είναι φτώχεια, όμως παρήγαγαν έργο και το έργο τους είναι ορατό. 
Ο χρόνος, δυστυχώς για σας, τους δικαιώνει.      

Υ.Γ 1.  Σήμερα ο Κροντηράς αντί να ζητήσει τουλάχιστον συγνώμη για τους χειρισμούς του και να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σώσει το έργο, η μόνη του έγνοια είναι ότι πρέπει να καταλαγιάσει η κόντρα που έχει ξεσπάσει για το θέμα, λες και οι πολίτες δεν πρέπει να ξέρουν την αλήθεια. Προφανώς εν όψει βουλευτικών εκλογών, προσπαθεί να παραμείνουν οι κομματικά στρατευμένοι στις θέσεις τους.
Βλέπετε για μερικούς η καρέκλα είναι γλυκιά και την ευθύνη προς τους πολίτες την ξεπερνούν εύκολα.
Όσο για τις δακρύβρεχτες δηλώσεις του περί οργής και αγανάκτησης για την  εξέλιξη του έργου, το μόνο που θα κάνω είναι να του υπενθυμίσω, αλλά και σε εσάς, ότι καλά είναι τα λόγια αλλά τα έργα μένουν.

Υ.Γ 2.  Όπως σου είπα έτσι και στο γράφω, για να μείνει στην Ιστορία, ότι αν ζούσε ο Αθηναίος, σίγουρα μετά από αυτές τις εξελίξεις, θα έπαιρνε πίσω την μετ' επαίνων στήριξη που σου έδωσε για να εκλεγείς Δήμαρχος.

Υ.Γ 3. Επειδή αφιέρωσα πολύ χρόνο και πολύ κόπο, τόσο στη διαδικασία υλοποίησης όσο και στην εξεύρεση των απαραίτητων πόρων, για τα έργα στο λιμένα Τήνου, έχω ανάγκη να τους πω :   Ν Τ Ρ Ο Π Η    Σ Α Σ !

                                                                                ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
                                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                                 τ. Δήμαρχος Τήνου