Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της GPO για το MEGA

Προβάδισμα 1,3 ποσοστιαίας μονάδας και γενικά δυναμική κατάκτησης της πρώτης θέσης δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα προεκλογική δημοσκόπηση ...

Προβάδισμα 1,3 ποσοστιαίας μονάδας και γενικά δυναμική κατάκτησης της πρώτης θέσης δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα προεκλογική δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, καθώς στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 23,4%. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% ενώ στην τρίτη θέση με ποσοστό 13,5% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

 Με 7,4% ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ με 5,9% το ΚΚΕ βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά με 5,1%, ενώ στην έκτη θέση η Χρυσή Αυγή με 4,2%. Η συμμαχία της Δημιουργία Ξανά με τη Δράση λαμβάνει 2,6%, ενώ 2% λαμβάνει ο ΛΑΟΣ.
 
Επίσης, η ΝΔ προηγείται κατά πολύ στην παράσταση νίκης με 56,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 33,6%.
 
Το προβάδισμα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός έχει ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό 22,7%, ενώ ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό (19,1%) ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το 8,1% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό το Φώτη Κουβέλη, το 4,4% τον Πάνο Καμμένο, το 2,1% την Αλέκα Παπαρήγα και το 1,7% τον Ν. Μιχαλολιάκο.
 
Στην ερώτηση τίνος πολιτικού αρχηγού τη στάση θεωρείτε πιο θετική συνολικά μετά τις εκλογές, το 22% απαντά του Αντώνη Σαμαρά, το 20,8% του Αλέξη Τσίπρα, το 17,2% του Ευάγγελου Βενιζέλου, το 9,6% του Φώτη Κουβέλη, το 6,4% του Πάνου Καμμένου, και το 1,7% του Ν. Μιχαλολιάκου. Το 14,2%, ωστόσο, απαντά «κανέναν».
 
Στην ερώτηση τι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση, το 20,4% απαντά να καταγγείλει και να καταργήσει το μνημόνιο, το 77,8% να το επαναδιαπραγματευτεί και να το τροποποιήσει. 
 
Στην ερώτηση πιστεύετε ότι ο κίνδυνος να φύγουμε από το ευρώ είναι μεγαλύτερος αν η επόμενη κυβέρνηση, το 67,2% απαντά να καταγγείλει το μνημόνιο, το 17,6% να εφαρμόσει το μνημόνιο και το 15,2% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
 
Στην ερώτηση πόσο ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να βγούμε από την ευρωζώνη, το 45,4% απαντά πολύ/αρκετά, ενώ το 48,4% απαντά λίγο/καθόλου. 
 
Στην ερώτηση ποιο κόμμα θεωρείτε πιο έτοιμο να κυβερνήσει τη χώρα, το 33,1% απαντά τη Νέα Δημοκρατία, το 16,1%, το ΣΥΡΙΖΑ, το 10,2% το ΠΑΣΟΚ, το 3,8% τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το 2,2% τη Δημοκρατική Αριστερά.
 
Τέλος, στην ερώτηση «ψηφίζοντας στις 17 Ιουνίου, τι κυρίως θα έχετε στο μυαλό σας;», το 24,6% απάντησε τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στο ευρώ, το 15,3% την κατάργηση του μνημονίου, το 19,9% την τροποποίηση του μνημονίου και το 36,5% το να υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα.
 
Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.