Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

19ο Φεστιβάλ Κιθάρας στην Ερμούπολη

Δευτέρα  2 Ιουλίου – Θέατρο Απόλλων Εναρκτήρια συναυλία του 19 ου φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης. «Η μαγεία των χορδών» ...

July_2
Δευτέρα  2 Ιουλίου – Θέατρο Απόλλων
Εναρκτήρια συναυλία του 19ου φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης.
«Η μαγεία των χορδών»
Στο υπέροχο θέατρο Απόλλων, τη «Μικρή σκάλα του ..Αιγαίου», θα ηχήσουν οι πρώτες νότες  του 19ου Φεστιβάλ Κιθάρας.


Στο πρώτο μέρος ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Τοσικιάν  με έργα Cimarosa, Barrios, Rodrigo και M.D.Pujol 
Στο δεύτερο μέρος συναυλία με έργα για βιολί και κιθάρα με τους Νικόλαο  Πυλαρινό (βιολί) και  Ευάγγελο Νικολαΐδη (κιθάρα), σε έργα Paganini,  Prokofiev,  Σκαλκώτα, Τάτση,  Πυλαρινού, Κολανιάν, Brahms & Dyens.

Τρίτη 3 Ιουλίου – Κηπάριο ΜεταμόρφωσηςJuly_3_kazoulis
«Την κιθάρα μου κάνω κατάρτι, στο γαλάζιο ταξιδεύω…»
Στο δροσερό  κήπο  της Ερμούπολης, με την πανσέληνο του Ιουλίου, ο Βασίλης Καζούλης με την κιθάρα του μας ταξιδεύει στο απέραντο γαλάζιο της μουσικής. «Φανή», «Αν ήσουν Άγγελος», «Βορεινό Λιμάνι», «Πυγμάχος», «Αεροπλάνα», «Κάτι να Γυαλίζει»  …  Ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη αλλά και αναφορές στη  ροκ σκηνή και  την ελληνική παράδοση.

July_4
Τετάρτη 4 Ιουλίου – Πινακοθήκη των Κυκλάδων
«Σύγχρονη μουσική δημιουργία»
Η μουσική για κιθάρα σήμερα. Ένα αφιέρωμα στη σύγχρονη μουσική για κιθάρα με έμφαση στους  Έλληνες συνθέτες.
Στο πρώτο μέρος  ρεσιτάλ κιθάρας του Νίκου Ζάρκου  με έργα των Θόδωρου Αντωνίου, Χρήστου Σαμαρά, Γιώργου Κουρουπού, Λίνας Τόνια, Γιάννη Α. Παπαϊωάννου και Νίκου Κυπουργού.
Στο δεύτερο μέρος ρεσιτάλ κιθάρας του Γάλλου δεξιοτέχνη και συνθέτη  Sebastien Vachez  σε προσωπικές συνθέσεις και Λάτιν διασκευές.

Πέμπτη 5 Ιουλίου – Κηπάριο ΜεταμόρφωσηςJuly_5_Solvista
 «Ταξίδι στο βυθό της μουσικής» με το τρίο “Solvista”
Μια συναυλία - ταξίδι στην μυστική και ονειρική πλευρά της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής. Οργανικά κομμάτια και τραγούδια ιδωμένα «κάπως αλλιώς», με ευφάνταστες διασκευές και πολλά διαφορετικά ηχοχρώματα…
Παίζουν  η Βιβή Γκέκα (μαντολίνο, φωνή),  ο Σταύρος Αγιαννιώτης (κιθάρα, φωνή) και  ο Σόλης Μπαρκή: (frame drums, kajon, udu, berimbaw, singing bowl, talking drum, ιδιόφωνα όργανα, φωνή).

Παρασκευή 6 Ιουλίου – ΘJuly_6έατρο Απόλλων
 «Πανηγυρική συναυλία 19ου Φεστιβάλ κιθάρας»
Τελετή λήξης, παρουσίαση των διακριθέντων σπουδαστών και απονομή  βραβείων του διαγωνισμού κιθάρας.  Η ορχήστρα από κιθάρες του φεστιβάλ σε ... ροκ μονοπάτια υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου.




Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.  
 

[πηγή]