Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Εορτή της Αγίας Δωρεάς στον Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου 2012 | tiniaki.gr

Με επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε από την Καθολική Ενοριακή Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου, η Αγία Δωρεά του Σώματ...

Με επισημότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε από την Καθολική Ενοριακή Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Χώρας Τήνου, η Αγία Δωρεά του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στους Ανθρώπους, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012. Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε επίσημη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο Νάξου Τήνου, π. Νικόλαο πλαισιωμένος από Ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας της Τήνου. Η συμμετοχή των πιστών μεγάλη από τη Χώρα και χωριά της Τήνου, Καθολικοί και Ορθόδοξοι. Στην Τελετή προσήλθε ο Ορθόδοξος Αρχιμανδρίτης Τήνου κ. Ιάκωβος Σέττας, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τήνου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, Φορείς & εκπρόσωποι Συλλόγων της Τήνου. Με το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η επίσημη λιτάνευση του Σώματος του Κυρίου (Όστια) εντός της σφαίρας, εν μέσω οδών και πλατιών της πόλης, από τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Ναό του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα της Χώρας Τήνου. Εκεί ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος απεύθυνε εμπνευσμένο Κήρυγμα προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, προβάλλοντας τη ζωή του Κυρίου. Στη συνέχεια δόθηκε η Ευλογία του Αγιοτάτου Μυστηρίου και ολοκληρώθηκε η Τελετή με την παιάνιση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, που κάθε χρόνο συμμετέχει και λαμπρύνει ακόμη περισσότερο την εορτή της Άγιας Δωρεάς. Ακολούθησε λιτό κέρασμα στην αίθουσα του Αγίου Αντωνίου, από την ενοριακή επιτροπή του Αγίου Νικολάου, προς τους εορταστές, και ανταλλαγή ευχών μεταξύ Ιερωμένων, Αρχών και Λαού. Την Τελετή βιντεοσκόπησε η Τηλεόραση του Δήμου Τήνου "Εξώμβουργο TV".

Δείτε φωτογραφίες από την εορτή εδώ

Νίκος Φώσκολος       

Αν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.