Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Στην Τήνο οι τοπικοί φορείς οργανώνονται ώστε να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο

Αύξηση της κίνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένουν οι φορείς των Κυκλάδων μετά την τουριστική πανωλεθρία των προηγούμενων δύο μη...

Αύξηση της κίνησης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένουν οι φορείς των Κυκλάδων μετά την τουριστική πανωλεθρία των προηγούμενων δύο μηνών. Αν και το πρόσημο της σεζόν αναμένεται αρνητικό, η κίνηση τους δύο επόμενους μήνες αναμένεται να γλιτώσει τις τουριστικές επιχειρήσεις από χειρότερες καταστάσεις.


Με αυτά τα δεδομένα, οι φορείς του νησιού προγραμματίζουν ήδη τις κινήσεις τους με σκοπό να επιμηκύνουν όσο γίνεται την τουριστική περίοδο. «Λόγω των εκλογών ο Ιούνιος χάθηκε για το νησί μας. Επεξεργαζόμαστε, ωστόσο, ένα σχέδιο για τον Σεπτέμβριο, το οποίο περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε όλα τα επίπεδα. Βρισκόμαστε σε επαφές και με ναυτιλιακές εταιρείες για να συζητήσουμε πιθανές μειώσεις των ναύλων. Αν πάει καλά αυτό το σχέδιο, θα σβήσουμε τις απώλειες του Ιουνίου», λέει η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής της Πάρου Μαρία Χανιώτη.

Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς λέει ότι οι ξενοδόχοι του νησιού αναγνωρίζουν πως χρειάζεται να προσφέρουν κάτι παραπάνω για να προσελκύσουν τους Ελληνες τουρίστες, οι οποίοι αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών του νησιού. «Οι περισσότεροι κάνουν ό,τι μπορούν. Οι τιμές είναι κατά μέσο όρο μειωμένες 20% σε σχέση με πέρυσι. Επιπλέον, πολλοί ξενοδόχοι έχουν αποφασίσει να συμπεριλάβουν στην τιμή και κάποιες άλλες παροχές, όπως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο», σημειώνει.

Παρά τη σχετικά απογοητευτική εικόνα, ο δήμαρχος Τήνου αισιοδοξεί ότι τελικά οι Ελληνες που θα επισκεφτούν το νησί θα είναι τελικά περισσότεροι από το αναμενόμενο. «Οι συμπατριώτες μας κυνηγούν τις προσφορές και περιμένουν την τελευταία στιγμή για να κλείσουν τις διακοπές τους. Εκτιμώ ότι και φέτος θα έρθουν αρκετοί», σημειώνει.

Aν θέλετε να μαθαίνετε όσα σημαντικά διαδραματίζονται στο Νησί μας κάντε like στην σελίδα του ΤήνιαNews στο Facebook πατώντας εδώ.