Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το νησί μας τιμά τα 190 χρόνια από το όρμα της Αγίας Πελαγίας (ΦΩΤΟ)

Με την προσευχητική παρουσία χιλιάδων πιστών απ’ όλη την Ελλάδα τελέσθηκε απόψε στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας ο τρισαρχιερατικός Εό...

3Με την προσευχητική παρουσία χιλιάδων πιστών απ’ όλη την Ελλάδα τελέσθηκε απόψε στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας ο τρισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, που εκήρυξε και τον θείο Λόγο.


Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή Πρεσβυτέρων και Διακόνων από την Αθήνα και Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κρήτης.

Τους Σεβ. Μητροπολίτες καλωσόρισε εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ ο κ. Δωρόθεος Β’ με εγκάρδιους λόγους ευχαριστίας, ενώ ο κ. Κοσμάς στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, κάλεσε τους πιστούς να αγαπήσουν την Παναγία και στο πρόσωπό της την Εκκλησία, όπως και εκείνη με την εύρεση της αγίας Εικόνος της, κατέδειξε για πολλοστή φορά, και δι’ αυτού του Οράματος την μητρική αγάπη της για τον άνθρωπο!
Έψαλλαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ιδρύματος υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Την όλη επιμέλεια και οργάνωση είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Αύριο Δευτέρα, 23 Ιουλίου, κατά το Εκκλησιαστικό πρόγραμμα, η αγία Εικόνα ώρα 7:30 π.μ. με λιτανευτική πομπή θα μεταφερθεί από το Ιερό Ίδρυμα προς την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, στον Ναό της Οσίας Πελαγίας της οποίας, θα τελεσθή η τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε φωτογραφίες απο την χτεσινή λειτουργία ευχαριστούμε το Ramfea.gr για το υλικό.

1
4
5
6
7
10
12
16
17
19
20
21
<<πηγη>>