Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Μνήμη Αγίας Πελαγίας της Τήνου 2012 | tiniaki

Πανηγυρίζει η Τήνος και λαμπρύνεται με την Εορτή της Μοναχής Οσίας Πελαγίας από το Κεχροβούνι Τήνου, η οποία είχε τη χάρη να οραματιστεί...

Πανηγυρίζει η Τήνος και λαμπρύνεται με την Εορτή της Μοναχής Οσίας Πελαγίας από το Κεχροβούνι Τήνου, η οποία είχε τη χάρη να οραματιστεί την Κυρία των Αγγέλων την Παναγία και να της υποδείξει το χωράφι για να σκάψουν και να βρουν την Εικόνα της. Μεγάλες στιγμές για την Τήνο, μεγάλες στιγμές για τη Χριστιανοσύνη, κύρια της Ανατολής. Ο περίλαμπρος ναός της έγινε πανελλήνιο και παγκόσμιο προσκύνημα και καθαρτήριο ψυχών και σωμάτων. Απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης έρχονται ευλαβείς προσκυνητές και αναζητούν τη χάρη της και αποδίδουν ευχαριστίες στο Θεό για τα όσα καλά έχουν δεχτεί.  

Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου απλόχερα, Τοπικά και Οικουμενικά προσφέρει τον όβολο της Χήρας και του κάθε προσκυνητή για την επούλωση ψυχικών και σωματικών τραυμάτων και για έργα ανάγκης για την εξυπηρέτηση των ευλαβών προσκυνητών στην Τήνο και σε αιτήσεις απ’ όλο το Χριστιανικό Κόσμο. Το πρωί της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2012 εορτή της Αγίας Πελαγίας με την έναρξη του Όρθρου, ξεκίνησε η πομπή της Εικόνας της Παναγίας εν Λιτανεία, από το Ναό της, στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας Τήνου και εν συνεχεία με στολισμένο αυτοκίνητο έφθασε στο Κεχροβούνι στο ναό της Αγίας Πελαγίας και τελέσθηκε η Θεια Λειτουργίας με συμμετοχή του επιχωρίου Ιεράρχη κ. Δωροθέου Β΄ και Ιεραρχών της Ελλαδικής Εκκλησίας. Παρόντες στη Λιτανεία ο Δήμαρχος Τήνου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ρήγας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, Στρατιωτικές και Διοικητικές Αρχές, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και ευλαβείς της Αγίας Πελαγίας και της Μητέρας Παναγίας.

Δείτε φωτογραφίες από την πομπή εδώ

Νίκος Φώσκολος