Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

«Σαφάρι» στα λιμάνια για την πάταξη του παρεμπορίου

Στο στόχαστρο των αρμοδίων υπηρεσιών μπαίνει το παρεμπόριο που ανθεί τους καλοκαιρινούς μήνες σε τουριστικούς προορισμούς και κ...

Στο στόχαστρο των αρμοδίων υπηρεσιών μπαίνει το παρεμπόριο που ανθεί τους καλοκαιρινούς μήνες σε τουριστικούς προορισμούς και κυρίως στα λιμάνια όπου διακινείται πολύ μεγάλος αριθμός επιβατών. Το θέμα συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με πρωτοβουλία του υπουργού Κωστή Μουσουρούλη.


Όπως αποφασίστηκε «στο πλαίσιο των άμεσων δράσεων, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τους Δήμους (Δημοτική Αστυνομία) και τις Περιφέρειες, θα προβούν σε εντατικούς ελέγχους μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στα κύρια λιμάνια και στις κύριες παραλίες».

Ταυτόχρονα, σε τοπικό επίπεδο, σε όλα τα μεγάλα νησιά, μέσω των οποίων διακινούνται οι απομιμήσεις προϊόντων, δόθηκαν εντολές ώστε τα κατά τόπους λιμεναρχεία και οι αστυνομικές διευθύνσεις να διεξάγουν ελέγχους σε 24ωρη βάση.

Παράλληλα, όπως ειπώθηκε, με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα γίνουν παρεμβάσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να ενταθούν και να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι από τα μικτά όργανα, με τη συμμετοχή και ανθρώπων του ΣΔΟΕ.


<<πηγη>>