Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τα "νέα" του Ευ Ζην από την Τήνο

Είναι γνωστή η αφοσίωση του Σταύρου Γεωργακόπουλου (Ευ Ζην) στα προϊόντα της τηνιακής γης και την υγιεινή διατροφή. Συνδυάζοντα...

Τα
Είναι γνωστή η αφοσίωση του Σταύρου Γεωργακόπουλου (Ευ Ζην) στα προϊόντα της τηνιακής γης και την υγιεινή διατροφή. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο, εμπνέεται και παρουσιάζει μερικά από τα πιο πρωτότυπα και εύγευστα ελληνικά "ντελί".

 

Πατέ από καρδιές άγριας αγκινάρας Τήνου σε άθερμο αγουρέλαιο. Από άγρια αγκιναράκια που σιγοβράζουν σε ελαιόλαδο, σβήνονται με κρασί και τσίπουρο και κλείνονται σε βαζάκι με φρέσκο, άθερμο αγουρέλαιο. Καθαρή γεύση αγκινάρας και ελαιολάδου, σ' ένα πατέ φίνο κι ευγενικό, μ' ελληνικό χρώμα, για να το φάμε με ζυμωτό ψωμί ή να το κάνουμε σάλτσα για μια νηστίσιμη μακαρονάδα.

Καυτερή σάλτσα με φρέσκιες πιπεριές Τήνου, με πετιμέζι και άγρια κράνα. Μια γλυκοκαυτερή σάλτσα, φρουτώδης και αρωματική, πολύ νόστιμη και ορεκτική. Είναι μετρημένα καυτερή, όσο να σου επιτρέπει να τη φας σκέτη πάνω σε φρυγανισμένες φετούλες, πάνω σε ζεστή πατάτα ψημένη στο φούρνο ή όπου αλλού σε οδηγήσει η όρεξή σου.

<<πηγη>>