Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Mπάσκετ Κυκλάδων: 15 Σεπτέμβρη το πρώτο τζάμπολ

Πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία της ΕΣΚ Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: Προκηρ...



Πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία της ΕΣΚ Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:
  • Προκηρύξεις πρωταθλημάτων 2012-2013
  • Έγκριση συμμετοχής του σωματείου Α.Ο. Πάρου στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΚ
  • Σύνταξη επιστολής προς τα σωματεία της Πάρου και Νάξου για τη δημιουργία σχολής Διαιτησίας
  • Σύνταξη επιστολής προς Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για οικονομική υποστήριξη και για τη διεξαγωγή μίνι τουρνουά Παίδων και σε αγώνες Μικτών ομάδων Παίδων και Κορασίδων Κυκλάδων – Δωδεκανήσου.
Είναι αλήθεια πως το μπάσκετ και κυρίως η ΕΣΚ Κυκλάδων αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Όμως, τα μέλη του Δ.Σ. κάνουν ότι μπορούν για να βγάλουν σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.
Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να βγει κάποιος και να δηλώσει ότι λόγο οικονομικών προβλημάτων δεν θα διεξαχθούν φέτος πρωταθλήματα. Αντίθετα όχι μόνο διεξάγονται, αλλά γίνονται προσπάθειες ώστε να είναι και ανταγωνιστικά και να τραβούν το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος.
Βέβαια, σε όλα αυτά παίζει το μεράκι αλλά και η μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν τα μέλη και οι πρόεδροι των ομάδων, καθώς χωρίς την οικονομική τους βοήθεια σίγουρα δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα αυτά. Μέχρι κάποια εποχή και δεν είναι στο μακρινό μέλλον, η ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος των εξόδων των ομάδων (μετακινήσεις και διανυκτερεύσεις), όμως με την κρίση όλα κατέρρευσαν και η Ομοσπονδία δεν έχει πλέον την δυνατότητα να καλύπτει οικονομικά τις Ενώσεις.
Κάποια χρήματα από την πλευράς της εισέρχονται στις Ενώσεις, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για να καλύψουν όλα τα έξοδα των ομάδων.
Στο τελευταίο συμβούλιο η ΕΣΚ Κυκλάδων ψήφισε τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν στις Κυκλάδες. Το πρωτάθλημα των ανδρών σύμφωνα με αυτήν αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και η διεξαγωγή της κλήρωση των αγωνιστικών θα γίνει στα γραφεία της ΕΣΚ Κυκλάδων στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος αυτό θα διεξαχθεί πάλι σε ομίλους και ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί με τη διεξαγωγή final four.

Σταύρος Μαυράκης

<<πηγη>>