Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Λιτανευτική Επιστροφή της εικόνας της Μεγαλόχαρης απο το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στη Χώρα

 Με πάνδημη λιτανευτική πομπή, επικεφαλής της οποίας τέθηκαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Αιτωλίας κ. ...




_dsc0135 Με πάνδημη λιτανευτική πομπή, επικεφαλής της οποίας τέθηκαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Αιτωλίας κ. Κοσμάς και Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, επέστρεψε το απόγευμα η Εικόνα της Μεγαλόχαρης από το Μοναστήρι του Κεχροβουνίου και πάλι στην πόλη της Τήνου και στον Πανίερο Ναό της.

 Ενωρίτερα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ναό της Οσίας Πελαγίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Αιτωλίας κ. Κοσμά.   Την Εικόνα υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες, οι τα πρώτα φέροντες και ο λαός του Θεού στα προπύλαια της πόλεως, στον Ενοριακό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Στην μαρμάρινη εξέδρα της "Παντανάσσης", πραγματοποιήθηκε δέηση και ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ εξεφώνησε τον εόρτιο λόγο κατά το έθος

Ολοκληρώθηκαν μεγαλοπρεπώς και με μεγάλη συμμετοχή ευλαβών της Αγίας, οι Τελετές και οι Λιτανείες από την Εορτή της Αγίας Πελαγίας της Τήνου, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2012. Η Εικόνα της Παναγίας βασταζόμενη σε χέρια ιερέων, με συμμετοχή ευλαβών χριστιανών κατηφόρισαν τον αυτοκινητόδρομο από το Μοναστήρι της Μονής Κεχροβουνίου Τήνου ως την είσοδο της Χώρας Τήνου   στο ναό της Αγίας Παρασκευής. Εκεί Ιεράρχες, λοιπός Ιερός κλήρος και λαϊκοί εν πομπή συνέχισαν την πορεία προς την παραλία της Πόλης, εν μέσω παιάνων από τη Φιλαρμονική του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. 
_dsc0011_dsc0050_dsc0067_dsc0115_dsc0126_dsc0142_dsc0161dscn7241dscn7250dscn7274

<<imsyrou>>