Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το πανηγύρι στην Αγία Άννα Λαζάρου Τήνου | tiniaki

Γιορτάστηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, η Αγία Άννα στην περιοχή Λάζαρος της περιφερείας Κώμης Τήνου με την επιμέλεια της Οικογέ...

Γιορτάστηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, η Αγία Άννα στην περιοχή Λάζαρος της περιφερείας Κώμης Τήνου με την επιμέλεια της Οικογένειας Μάρκου & Άννας Δελατόλα από τον Κρόκο Τήνου, βοηθούμενοι και από συγγενείς τους. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν στο ενοριακής αρχιτεκτονικής ξωκλήσι: ο Εφημέριος Κρόκου π. Δημήτρης Δαλέζιος Τ.Ι., ο π. Γεώργιος Ανδριώτης και ο π. Αντώνιος Φόνσος, συγγενής της οικογενείας που επιμελείται την Εκκλησία. Ο εφημέριος π. Δημήτρης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή της Μητέρας της Παναγίας Αγία Άννα και στη δυνατότητα να γίνουμε Άγιοι, σύμφωνα με τη Θεϊκή προτροπή. 
Στην ομορφιά της φύσης του Λαζάρου με την ηρεμία και τη γαλήνη της περιοχής, δίπλα στη καταπράσινη ρεματιά, μυρίζεις άχυρο και χώμα, διαβαίνοντας τον πρώην Επαρχιακό Δρόμο και ΟΧΙ μονοπάτι, όπου συνδέει την Περάστρα με τα Λουτρά Τήνου, μέσω του εγκαταλειμμένου χωριού του Λαζάρου. Στη Θεία Λειτουργία βοήθησαν και λαϊκοί στην Ανάγνωση των Βιβλικών Κειμένων και στους Ψαλμούς. Μετά την απόλυση οι φιλοξενούσα οικογένεια πρόσφερε νοστιμότατους τηνιακούς σπιτικούς μεζέδες με κρασί και γλυκά. Η ικανοποίηση των ευλαβών της Αγίας Άννας και φίλων της Οικογενείας ήταν εμφανής.

Δείτε φωτογραφίες από το πανηγύρι και την όμορφη διαδρομή και περιοχή εδώ

Νίκος Φώσκολος