Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η άποψη μου για το νησί ‘’μου’’

Είμαι 20 χρονών και χαίρομαι που κατάγομαι από αυτή την μαγευτική γωνιά της Ελλάδος την Τήνο. Το μαγευτικό τούτο μέρος της Ελλά...

Είμαι 20 χρονών και χαίρομαι που κατάγομαι από αυτή την μαγευτική γωνιά της Ελλάδος την Τήνο. Το μαγευτικό τούτο μέρος της Ελλάδος σε όλους  τους ανθρώπους φαίνετε σαν ένα Θρησκευτικός τουριστικό μέρος , η πραγματικότητα όμως απέχει από αυτή την σκέψη όλων.





Η Τήνος είναι ένα θρησκευτικό μέρος εν μέρει αλλά κρύβει πάρα πολλά πράγματα τα οποία είναι άγνωστα σε όλους επειδή δεν δίνετε η δυνατότητα να τα δουν , και αυτό το σημείο να το υπογραμμίσουμε δεν λέω ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να τα γνωρίζουν άρα και να τα δουν αλλά ίσος εμείς οι τηνιακοί δεν κάνουμε κάτι έτσι ώστε να προβάλουμε τον τόπο μας και τα κρυφά του χαρίσματα.

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για το νησί μου τη Τηνο! Πανέμορφες παραλίες ,γραφικά χωριά όμορφες βραδιές, άψογη τοπική κουζίνα , φανταστική θέα στο Αιγαίο . Η Τήνος είναι το ίδιο όμορφη με τις υπόλοιπες Κυκλάδες μ' ένα χαρακτήρα αληθινά παραδοσιακό και όχι μια τουριστική βιτρίνα. Η Τήνος αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη των Κυκλάδων. Η αληθινή Τήνος βρίσκεται σε ολόκληρη την ενδοχώρα  και στα χωριά της και σας καλεί να ανακαλύψετε τις ομορφιές και τον πολιτισμό της

Υπάρχουν 40 παραδοσιακοί οικισμοί, πάνω από 700 εκκλησιές και μοναστήρια, γραφικοί περιστεριώνες, παραλίες από χρυσή άμμο αλλά και βότσαλο, είναι τα λίγα από τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το πανέμορφο νησί της Τήνου.


Ας μην ξεχνάμε και ότι ονομαζόμαστε και το νησί της τέχνης: μερικοί από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες γεννήθηκαν εδώ, όπως ο Νικηφόρος Λύτρας, ο Νικόλαος Γύζης, γλύπτες όπως  ο Φιληπότης, ο Βούλγαρης και ο Γιαννούλης Χαλεπάς (Ο Φειδίας της σύγχρονης Ελλάδας) διαιωνίζουν την παράδοση του Νησιού στη μαρμαρογλυπτική μέχρι και σήμερα.

Η Τήνος έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη. Η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος, τα απομονωμένα χωριά, η κοσμοβριθής Χώρα, οι πεζοπορίες στα παλιά μονοπάτια, η χαλάρωση σε μια από τις πανέμορφες παραλίες, οι αγορές των μοναδικών τοπικών προϊόντων - η Τήνος καλύπτει όλες τις ανάγκες του ταξιδιώτη!
 

Θέλω να ελπίζω ότι τα λίγα λόγια μου να «είναι μια στάλα στον ωκεανό»  για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει από ΌΛΟΥΣ για το καλό του τόπου μας. Πρέπει να συνεχίζουμε να προσπαθούμε για τον τόπο μας για να τον κρατήσουμε στα ψηλά “σκαλιά “ του τουρισμού και όχι μόνο .


Επιμέλεια
Βαγγέλης Ζαλώνης