Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ: Αυτό το φαγητό δεν πρέπει να το χάσει κανείς...

Στο όμορφο νησί της Τήνου που είναι ξακουστό για την επιβλητική εκκλησία της Μεγαλόχαρης με τη θαυματουργή εικόνα ίσως οι περισσότεροι ...


Στο όμορφο νησί της Τήνου που είναι ξακουστό για την επιβλητική εκκλησία της Μεγαλόχαρης με τη θαυματουργή εικόνα ίσως οι περισσότεροι να έχετε πάει. Ωστόσο, πολλοί από εσάς, ίσως να μην έχετε επισκεφθεί το χωρίο Κτίκαδος, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Χώρα. Φτάνοντας στο χωριό  το πρώτο πράγμα που συναντάτε είναι τον τεράστιο προαύλιο χώρο όπου χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ αυτοκινήτων.



Η Κτίκαδος, είναι ένα χωριό με καλντερίμια και μικρά σοκάκια, όπου πρόσβαση μπορεί να έχει κάποιος μόνο με τα πόδια ή γαϊδουράκι! Στα 200 περίπου μέτρα από την είσοδο του χωριού, θα συναντήσετε ίσως την καλύτερη ταβέρνα των Κυκλάδων, με μαγειρευτά φαγητά από τα χέρια της κας Ειρήνης και του κου Βασίλη. Την περίφημη ταβέρνα "Δροσιά"!



Η ταβέρνα αυτή άνοιξε πριν από 102 (!) χρόνια και ήδη μετράει 3 γενιές, ενώ ήδη έχει αναλάβει ακόμα και η 5η γενιά! Μαγείρισσα των εκλεκτών πιάτων είναι η πάντα χαμογελαστή κα Ειρήνη, ενώ στο σέρβις είναι ο Χάρης και ο μικρός Στέλιος!

Ο Χάρης από αριστερά και ο μικρός Στέλιος από δεξιά, θα σας εξυπηρετήσουν με χαμόγελο και  ευγένεια.


Η κα Ειρήνη, με τα μοναδικά μαγειρευτά που θυμίζουν τα φαγητά της μαμάς, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.
Ο κος Βασίλης, συνέχισε την παράδοση της οικογένειας και ανέλαβε την ταβέρνα από τον πατέρα του στις αρχές του 1970.

Η ταβέρνα εκτός από μοναδικό φαγητό που σίγουρα δεν θα βρείτε αλλού στο νησί αλλά και τις Κυκλάδες έχει και κάτι άλλο ξεχωριστό! Απίστευτη θέα!!!

Από το τραπέζι σας ξεχωρίζετε εύκολα την Ερμούπολη της Σύρου, ενώ με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να δείτε και  τα Ματογιάννια, δηλαδή τη Χώρα της Μυκόνου.
Άλλωστε, φημίζεται πως από την Τήνο μπορεί να δει κάποιος τα περισσότερα Κυκλαδονήσια σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά!
Μοναδική θέα από την αυλή της ταβέρνας "Δροσιά" στην Κτίκαδο της Τήνου
Όσοι θα επισκεφθείτε το όμορφο νησί της Τήνου, αξίζει να περάσετε μια βόλτα και από την Κτίκαδο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που από τα χέρια της κας Ειρήνης έχουν φάει σχεδόν όλοι οι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί και τραγουδιστές της χώρας μας.

<<tro-ma-ktiko>>