Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του νομού μας που σταμάτησαν να λειτουργούν,...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας του νομού μας που σταμάτησαν να λειτουργούν, αφού το υπουργείο Υγείας δεν αναλαμβάνει τη χρηματοδότησή τους.
Το ψήφισμα είναι το παρακάτω:    
Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και όλων των κοινωνικών δομών με επίκεντρο εκείνων της υγείας, είναι πια μια ζοφερή πραγματικότητα.
Πρόσφατη αρνητική εξέλιξη, η αναστολή λειτουργίας των ΕΠΑΨΥ – Μονάδων Ψυχικής Υγείας στις Κυκλάδες για ένα τουλάχιστον μήνα λόγω μη χρηματοδότησης από το κράτος.
Επειδή ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα της προσφερόμενης υγείας στα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαίτερα σε ένα τομέα τόσο ευαίσθητο και ιδιαίτερο όπως η ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την συνέπεια και τα άριστα αποτελέσματα των Μονάδων Ψυχικής Υγείας στο χώρο ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, προσθέτουμε και εμείς την δικιά μας έντονη διαμαρτυρία στην απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας τους.


Δείτω εδώ την διαμαρτυρία του Δήμαρχου Τήνου για την
για την παύση της λειτουργείας της Μονάδας Ψυχικής Υγείας

 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ