Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Δήμος Τήνου : Ένα νέο σχολείο, με άρτιες υποδομές, στα χέρια των μαθητών και των δασκάλων τους

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 23/9, τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος του 3 ου Δημοτικού ...



Με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 23/9, τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος του 3ου Δημοτικού & 3ου Νηπιαγωγείου Τήνου από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, αφού προηγήθηκε ο αγιασμός του συγκροτήματος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωρόθεο Β΄.


Κατά την τελετή απηύθυναν χαιρετισμούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωρόθεος Β΄, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, η Δ/ντρια Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κα Ειρήνη Βλαστάρη, η Σχολική Σύμβουλος Β΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κυκλάδων κ. Ειρήνη Τσαβαλά, η Δ/ντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου κα Πηνελόπη Διασκούφη και η Προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου κα Φραγκίσκα Ρουγγέρη. Όλοι εξήραν την πρωτοβουλία  της Δημοτικής αρχής για τη σύσταση του νέου σχολείου, τη στέγασή του πλέον σε ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία των Κυκλάδων αλλά και την πολύτιμη προσφορά του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, που παραχώρησε το κτίριο και στήριξε οικονομικά το Δήμο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τη διαχρονική προσφορά του στον τόπο μας και ειδικότερα στην εκπαίδευση.

Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του, παρουσίασε το έργο της μετατροπής του κτιρίου σε σχολείο, τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της επένδυσης του Δήμου στην Παιδεία εν μέσω βαθειάς κρίσης στα οικονομικά των Δήμων, και τη μεγάλη σημασία του έργου για την εκπαίδευση των παιδιών του τόπου. Ευχαρίστησε θερμά το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας για τη συνολική του προσφορά αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση του έργου. Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είναι δίδαγμα προσωπικό για μένα, καταστάλαγμα αυτοδιοικητικής πορείας  22 χρόνων, ότι δεν υπάρχει βαθύτερη ικανοποίηση από το να προσφέρεις στα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την ουσιαστική προσφορά στον τόπο σου. Τα παιδιά μας, αποτελούν την «ελπίδα  του μέλλοντος»  και το μέλλον αυτού του τόπου. Και δεν το θέτω μόνο από την  θεωρητική του πλευρά αλλά από πλευράς ουσίας. Πιστεύω στην πατρίδα μου και στο μέλλον της. Για να είναι το μέλλον της πιο δίκαιο και πιο στέρεο, πιο ελπιδοφόρο και πιο αισιόδοξο, θεωρώ ανάγκη οι βάσεις να τεθούν από την Παιδεία και μάλιστα από τις πρώτες βαθμίδες της. Είναι λοιπόν και το σημερινό ένα σημαντικό λιθαράκι, σε αυτή την κατεύθυνση".

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν προς τους συμπατριώτες και τους καλεσμένους μας, ένα ιδιαίτερα συγκινητικό δρώμενο με τραγούδια και παιχνίδι, θέλοντας να ευχαριστήσουν όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του νέου τους Σχολείου και στη συνέχεια ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στους χώρους του συγκροτήματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ματθαίος Βίλλας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Νάξου – Τήνου Νικολάου π. Μάρκος Φώσκολος, ο Δ/ντης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος, τα μέλη της ΔΕ του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου, μέλη Δ.Σ. Συλλόγων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του νησιού, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γονείς και πολλοί δημότες του νησιού.

Καλορίζικο και καλοστέριωτο, το Γ΄ Δημοτικό και Γ΄ Νηπιαγωγείο του Δήμου Τήνου.