Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Τήνου

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο, έτσι λοιπόν και στην Τήνο, γιορτάστηκε η 72η επ...


Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο, έτσι λοιπόν και στην Τήνο, γιορτάστηκε η 72η επέτειος του ΟΧΙ στους Ιταλούς, και η έναρξη του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Σε ολόκληρο το νησί, το 3ήμερο που μας πέρασε (σ.σ. 26-28/10) τελέστηκαν εκδηλώσεις για την Επέτειο του '40. Είχε προηγηθεί η παρέλαση την Παρασκευή 26ηΟκτωβρίου και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων στο Πασακρωτήρι στη μνήμη τωνπεσόντων του πολέμου. Σήμερα ανήμερα της Επετείου, 28 Οκτωβρίου 2012, 72 χρόνια μετά, γιορτάστηκε η ημέρα με ευλάβεια, και συγκίνηση για τους Ήρωες που χάθηκαν στον Πόλεμο για την Ελευθερία της Χώρας από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς.
Όσον αφορά τη Χώρα της Τήνου, σήμερα το πρωί τελέστηκε η καθιερωμένη Θ. Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, και αμέσως μετά (στις 11.00 π.μ.) ακολούθησε η Ιερή Δοξολογία στην μνήμη των Πεσόντων. Στις 11.45 σύμφωνα και με το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε η Μαθητική Παρέλαση, από το Π.Ι.Ι. Ευαγγελιστρίας μέχρι και το μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου κατατέθηκαν Στεφάνια στην μνήμη των Ηρώων του πολέμου, τελέστηκε ενός λεπτού σιγή, ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος από την Φιλαρμονική Τήνου και αμέσως μετά έλαβε τέλος και η Μαθητική Παρέλαση ενώ προηγουμένως πέρασαν μπροστά από την Εξέδρα που παρευρίσκονταν όλοι οι Επίσημοι του νησιού. 
Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που οι μαθητές περνούσαν μπροστά από τους Επισήμους κανένας μαθητής δεν έστρεψε το κεφάλι του δεξιά όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του νησιού, αλλά και γενικά για την άσχημη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα αυτή την περίοδο!

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Πόλη της Τήνου