Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Δήμος Τήνου για την κατάληψη της Δ.Ο.Υ Τήνου

Στα πλαίσια της πολυήμερης κινητοποίησης και των συλλογικών προσπαθειών του νησιού μας για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, με τη μο...



Στα πλαίσια της πολυήμερης κινητοποίησης και των συλλογικών προσπαθειών του νησιού μας για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, με τη μορφή που λειτουργεί μέχρι τώρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημάρχου με τους εργαζόμενους της Δ.Ο.Υ. Τήνου και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Αύριο, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος θα συμμετάσχει στη διευρυμένη σύσκεψη Δημάρχων και εκπροσώπων της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και στελεχών οικονομικών φορέων, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, με παρόντες τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση. Την επομένη 1η Νοέμβρη θα συμμετάσχει στη συνάντηση με τους εκπροσώπους  των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη Βουλή αλλά και στην συνέντευξη τύπου των Δημάρχων που θα πραγματοποιηθεί στην Ένωση Συντακτών Τύπου.

Ο Δήμος Τήνου συνεχίζει τον αγώνα του, με υπευθυνότητα και επιχειρήματα (που καταρρίπτουν ευχερώς τα επιχειρήματα της σχεδιαζόμενης κατάργησης – υποβάθμισης) για τη διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Τήνου, εκφράζοντας με κάθε τρόπο την σφοδρή αντίθεσή του στα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών, που σημαίνουν οπισθοδρόμηση κατά δεκαετίες και εγκατάλειψη της νησιωτικής χώρας αλλά και των οραμάτων της αποκέντρωσης, που ακριβώς σήμερα θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο. Σημαίνουν επιδεικτική αγνόηση της συνταγματικής έννοιας της νησιωτικότητας αλλά και μαρτυρούν προκλητική άγνοια των ειδικών συνθηκών των νησιών μας, που βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενες.

Ο Δήμος Τήνου δεν είναι μόνος του σε αυτή του την προσπάθεια. Πέραν των άλλων νησιών, με τα οποία είναι αλληλέγγυος, επικαλείται το Σύνταγμά μας: «Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρα κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών».

Και αν στις μέρες μας, μας επιβάλλονται πράγματα που κινούνται στα όρια της συνταγματικότητας, ο Δήμος Τήνου επικαλείται, μεταξύ άλλων, τη γνωμοδότηση (20-1-2011) της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα "Ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά":

«Οι νησιωτικές περιοχές παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες που εκδηλώνονται με μόνιμο τρόπο και τις διαχωρίζουν σαφώς από τα ηπειρωτικά εδάφη»

«Σε γενικές γραμμές, οι νησιωτικές περιοχές βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των περιοχών της ηπειρωτικής χώρας».

 «Όλα τα νησιά της ΕΕ διαθέτουν χαρακτηριστικά στοιχεία που τα διακρίνουν το ένα από το άλλο. Ωστόσο τα κοινά σημεία των νησιωτικών περιοχών της ΕΕ είναι σημαντικότερα από τις διαφορές τους και προπαντός έχουν μεγάλη σημασία σε θέματα όπως οι μεταφορές, το περιβάλλον, ο τουρισμός και η πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες».

Ο Δήμος Τήνου λέει όχι στην υποβάθμιση και την εγκατάλειψη, χωρίς κανένα –μα κανένα- όφελος για το ελληνικό δημόσιο. Δε ζητά χάρη. Διεκδικεί αυτό που δικαιούται ως νησί.