Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Για τους συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων

ΠΡΟΣ: Τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Κύριοι         Βάσει των νόμων 3863 και 3865 του έτ...

ΠΡΟΣ: Τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων

Κύριοι
        Βάσει των νόμων 3863 και 3865 του έτους 2010 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των μικρών οικογενειακών τουριστικών καταλυμάτων, όταν η σύνταξή τους επί του παρόντος υπερβαίνει τα 980 ευρώ περίπου, να επιλέξουν από 1-1-2013 την διατήρηση της επιχείρησής τους, ή την σύνταξή τους.  

Επαυτού σας παραθέτω μερικά από τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν όχι μόνο στα μέλη μας αλλά και στις τοπικές κοινωνίες στην περίπτωση που εφαρμοστούν οι νόμοι 3863 (άρθρο 16 ) και 3865/10 (άρθρο 10 ). .
Μελετώντας προσεκτικά τα άρθρα 16 και 10 των εν λόγω νόμων δεν πρέπει να μας παρασύρει το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις είτε στα εισοδηματικά κριτήρια, είτε στις κατηγορίες των συνταξιούχων είτε στους κανονισμούς τις ΕΟΚ παρ.6δ. Όλα μπορούν να ανατραπούν προς τα κάτω ανά πάσα στιγμή. Μη σας διαφεύγει το γεγονός για όσα μας είπαν με το πρώτο μνημόνιο, ότι δηλαδή οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν ΜΟΝΟ μία φορά, μας παραπλάνησαν γιατί μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί τέσσερεις και κανείς δεν γνωρίζει που θα σταματήσουμε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ (ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ). Στην περίπτωση που γίνει αυτό σιγά-σιγά και σταδιακά οι επιχειρήσεις αυτές αντί να μισθώνονται 12 ευρώ το δωμάτιο σε αρκετές περιοχές που γίνεται ευρέως σήμερα, θα αγοραστούν από τους tour operators με ασήμαντο κόστος. Μήπως είναι αυτός ο στόχος τους?                


  1. 1.Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, που μπορεί να υπερβαίνει και το 80% των 40.000 επιχειρήσεων του κλάδου μας αποτελούν οικονομική πηγή συμπλήρωσης του εισοδήματος των οικογενειών που τα διαχειρίζονται. Δηλαδή με λίγα λόγια σε πολύ μικρό ποσοστό αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος.
  2. 2.Μεγάλο ποσοστό όσων διαχειρίζονται αυτές τις επιχειρήσεις, είναι συνταξιούχοι και η πετσοκομμένη σύνταξή τους, θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση. Είναι προφανές οτι αυτό θα συμβεί γιατί μεταξύ των ολίγων δωματίων που διαχειρίζονται, κατά μέσο όρο 40 ημέρες, με πολύ μειωμένες τιμές λόγω της κρίσης και της σύνταξής τους θα επιλέξουν την σιγουριά της σύνταξης.
  3. 3.Στην περίπτωση αυτή είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι θα τα λειτουργούν παράνομα και όλος ο αγώνας που κατέβαλε ο κλάδος μας μαζί με τον ΕΟΤ για την νομιμοποίησή τους θα πάει χαμένος. Είναι δε προφανές ότι θα πέσει κατακόρυφα η ποιότητα παροχής υπηρεσιών λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των και φυσικά η δυσφήμηση της χώρας μας θα είναι τεράστια
  4. 4.Στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να μη τα λειτουργεί παράνομα αλλά να τα σφραγίσει θα υποστεί διπλή ζημιά πρώτον θα πληρώνει χαράτσι ανάλογα με τα τετραγωνικά και δεύτερο θα δώσει στο μέλλον στα παιδιά του ένα ερείπιο που θα πρέπει να επιβαρυνθούν πέραν των άλλων και με το κόστος κατεδάφισης.
  5. 5.Αυτό θα έχει και σαν αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η δυναμικότητα των συλλόγων, οι οποίοι συμβάλουν ουσιαστικά στο κόστος προβολής των τοπικών 250 τουριστικών περιοχών από τις εισφορές των μελών τους. Αυτό δε, είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει γιατί οι Δήμοι και ο ΕΟΤ αδυνατούν να καλύψουν σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες διαφήμισης και συμμετοχής των περιοχών τους στις διάφορες εκθέσεις, στο διαδίκτυο κ.λ.π.
  6. 6.Σήμερα η πολιτεία αδυνατεί να ελέγξει τους ήδη υφιστάμενους παράνομους που από μόνοι τους έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, φαντάζεστε τι θα γίνει με τους παράνομους που θα τους έχει οδηγήσει η ίδια η πολιτεία, θα γίνουν οι ήρωες του κλάδου και σταδιακά θα οδηγηθούν όλοι στην παρανομία με ισχυρό άλλοθι την ανεγκέφαλη πολιτεία.
  7. 7.Οι σοφοί που το σκέφτηκαν αυτό πρέπει να γνωρίζουν ότι στην περίπτωση που κάποιος έχει ενταχθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα για εκσυγχρονισμό θα πρέπει η επιχείρησή του να λειτουργεί για πέντε χρόνια μετά το πέρας της επένδυσης. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει στην περίπτωση που επιλέξει την σύνταξή του γιατί αυτό θα συμβεί. Θα πρέπει να επιστρέψει πίσω όλο το ποσό της επιδότησης. Στην περίπτωση αυτή ένας που έχει 10 δωμάτια π.χ. στα λουτρά Αιδηψού που με την κατάργηση του θεραπευτικού τουρισμού εισέπραξε 1000 ευρώ και είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα κοινοτικό και είναι συνταξιούχος με αδυναμία μετάβασης της άδειας σε συγγενικό του πρόσωπο τι θα πρέπει να κάνει κατά την γνώμη σας, είναι νομίζουμε απλό να αυτοκτονήσει γιατί έτσι και αλλιώς και αυτή την απονενοημένη πράξη την έχει κάνει μόδα η πολιτεία.
  8. 8.Ο νομοθέτης νομίζω ότι δεν είχε σκεφτεί ότι αρκετοί που έχουν κατάλυμα είναι συνταξιούχοι του εξωτερικού και εκτός ΕΟΚ. Στην περίπτωση δε αυτή πιστεύω ότι δεν είχε αναλογιστεί τι χαρά θα κάνουν οι χώρες αυτές, που κανονικά θα πρέπει να ενημερωθούν, προκειμένου να τους αναστείλουν την σύνταξη για τα δύο δωμάτια που νοικιάζουν για 40 ημέρες. Θα γελάει τότε όλος ο κόσμος γιατί η Ελλάδα έχει συνταξιούχους από όλα τα πέρατα της γής. Επειδή όπως έχει διαπιστωθεί, η πλέον στοχοποιημένη κατηγορία είναι οι συνταξιούχοι Έλληνες μήπως μας παγίδευσε η ΤΡΟΪΚΑ για μία άλλη φορά προκειμένου να μειώσει και τις παροχές σύνταξης από άλλες χώρες προς τους Έλληνες συνταξιούχους.  
  9. 9.Πρέπει δε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το γεγονός, ότι με την μεγάλη κρίση σημαντικός αριθμός νέων, που συνεχώς αυξάνεται έχει ξενιτευτεί και οι ηλικιωμένοι γονείς, θα πρέπει μολονότι ήδη συνταξιούχοι η και υποψήφιοι συνταξιούχοι να λειτουργούν πάση θυσία την μικρή αυτή επιχείρηση. Έχασαν τα παιδιά τους από λάθη δικά σας θελημένα η αθέλητα, δηλαδή των πολιτικών που μας κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια, μη τους οδηγείτε και σε απόγνωση χωρίς εισπρακτικό όφελος για το κράτος παρά μόνο χασούρα σε όλα τα επίπεδα. Είναι δε ηλίου φαεινότερο ότι το κράτος θα έχει μεγάλη χασούρα γιατί πλέον του μειωμένου ΦΠΑ που θα εισπράξει θα χάσει και την διαφορά φόρου που προστίθεται στην μειωμένη σύνταξη από τα έσοδα της λειτουργίας των δωματίων.
  10. 10.Το κυρίαρχο σκεπτικό που θα πρέπει να γίνει σημαία για όλους τους συνταξιούχους είναι ένα και μοναδικό ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΎΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ θεωρούν ότι αν αποδημήσουν γρηγορότερα θα σωθεί η χώρα η συμβαίνει και κάτι άλλο.    
           Εν κατακλείδι πρέπει να αναγνωρίσουμε εμείς οι Έλληνες, άλλη μία φορά δυστυχώς, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, πόσο καταστροφικοί είμαστε για τον εαυτό μας, γιατί πέραν των δικών μας επιχειρήσεων που σε μεγάλο ποσοστό θα κλείνουν σταδιακά, θα υποστούν συνέπειες και πολλές άλλες διαφορετικές επιχειρήσεις που περιμένουν και αγωνιούν να γεμίσουν οι κλίνες για να δουλέψουν και αυτοί.
          Κύριοι διάφοροι αρμόδιοι εάν μέχρι σήμερα δεν έχετε καταλάβει ότι οι κλίνες φέρνουν τους τουρίστες και θα πρέπει να τις προσέχετε σαν κόρη οφθαλμού, δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει τίποτα για τον τουρισμό της χώρας μας.   

                                                       ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ                                          
Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                    ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΣ