Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ούτε ΔΟΥ ούτε ΚΕΦ στις Κυκλάδες;

Προχωρεί η δημιουργία των πρώτων 34 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ)...

doy louketo
Προχωρεί η δημιουργία των πρώτων 34 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στα οποία θα μεταβιβαστεί μέρος των αρμοδιοτήτων των εφοριών που βάζουν "λουκέτο", μόνο που κανένα από αυτά δεν πρόκειται να λειτουργήσει στις Κυκλάδες.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 θα κλείσουν 150 εφορίες πολλές εκ των οποίων και στις Κυκλάδες, όπως έχει γραφτεί σε προηγούμενα δημοσιεύματα.

Σε λειτουργία θα παραμείνουν 120 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα, ενώ για την εξυπηρέτηση των Φορολογουμένων σε ορεινές, παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές θα συσταθούν 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.

Τα "φορολογικά ΚΕΠ" θα λειτουργούν στους δήμους υπό την προϋπόθεση ότι θα διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασής τους και θα αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους. Το κόστος της μισθοδοσίας που θα εργάζονται σε αυτά παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη δημιουργία των πρώτων 34 ΚΕΦ σε όλη την Ελλάδα, κανένα εκ των οποίων δε βρίσκεται στο νομό Κυκλάδων, αφού για την ώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα τα πρώτα ΚΕΦ θα λειτουργήσουν στις εξής Δήμους: Ναυπακτίας, Ερμιονίδας Μεγαλόπολης, Δυτικής Αχαΐας, Κάτω Νευροκοπίου, Σουφλίου, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, Μινώα-Πεδιάδας, Χερσονήσου, Φιλιατών, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Νέστου, Μουζακίου, Σοφάδων, Νεστορίου, Σικυωνίων, Αγιάς, Τυρνάβου, Μεσσήνης, Ζηρού, Πάργας, Μαρωνείας-Σαπών, Βισαλτίας, Νέας Ζίχνης, Καλαμπάκας, Δομοκού, Μακρακώμης, Αμυνταίου και Κισσάμου.

Συμπερασματικά, μέχρι το Μάρτιο του 2013, όποτε και θα μπει λουκέτο στις Δ.Ο.Υ., κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα έχουν δημιουργηθεί ΚΕΦ στα νησιά των Κυκλάδων που θα χάσουν την εφορία τους. Κι αν όχι, πως θα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των νησιών;