Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Παραχώρηση του μαρμάρινου πάγκο που υπάρχει στον εσωτερικό λιμένα Τήνου στο Σωματείο Αλιέων Τήνου

O Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Τήνου-Άνδρου ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι, με την από 5/10/2012 αίτησή του το Σωματείο Επαγγελ...

O Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Τήνου-Άνδρου ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι, με την από 5/10/2012 αίτησή του το Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων Τήνου ζητά την παραχώρηση για χρήση του μαρμάρινου πάγκου πώλησης αλιευμάτων που υπάρχει στη χερσαία ζώνη λιμένα Τήνου. Όπως αναφέρει το Σωματείο, ο χώρος θα χρησιμοποιείται από τα μέλη του Σωματείου για την πώληση αλιευμάτων υπό την προϋπόθεση ότι θα διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια πώλησης αλιευμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η αίτηση του Σωματείου προτείνω να γίνει αποδεκτή , αφού με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθούν τα μέλη του στην πώληση των εμπορευμάτων τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τους δημότες μας, οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τους παραγωγούς αλιείς”.

Έτσι το Λιμενικό ταμείο Τήνου-Άνδρου αποφασίζει ομόφωνα :

1. Αποδέχεται την αίτηση του “Σωματείου Επαγγελματιών Αλιέων Τήνου” και του παραχωρεί προς χρήση το μαρμάρινο πάγκο πώλησης αλιευμάτων που υπάρχει στον εσωτερικό λιμένα Τήνου.

2. Η χρήση του πάγκου θα γίνεται αποκλειστικά από τα μέλη του Σωματείου τα οποία διαθέτουν την προβλεπόμενη άδεια πώλησης αλιευμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

3. Ορίζει ως τέλος παραχώρησης το ποσό των 20,00€ ετησίως (μη συμπεριλαμβανομένου συμπεριλαμβανομένου χαρτοσήμου 3% και ΟΓΑ χαρτ. 20%)

4. Η παραχώρηση θα διέπεται από τους παρακάτω όρους:

(ι) Να υπάρχει κατάλληλος χώρος γύρω από τον πάγκο για την εξυπηρέτηση των πελατών.


(ιι) Οι ενδιαφερόμενοι θα διατηρούν τον χώρο που τους παραχωρείται καθαρό και θα συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της οικείας Λιμενικής Αρχής.

(ιιι) Ο ενδιαφερόμενος θα έχει τις προβλεπόμενες (όπου απαιτείται) άδειες και εγκρίσεις.

(ιν) Σε περίπτωση που αποφασισθεί από τoν φορέα διοίκησης η κατασκευή λιμενικών ή άλλων δημοσίου συμφέροντος ή εξυπηρετούντων την κοινή χρήση έργων στον παραχωρούμενο χώρο ή αλλαγή χρήσης αυτού, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να εγκαταλείψει την χρήση του μέσα σε τακτή προθεσμία χωρίς καμιά αξίωση για αποζημίωση. (ν) Ο παραχωρούμενος χώρος θα παραδοθεί στην προτέρα του κατάσταση μετά τη λήξη της παραχώρησης.

(νι) Ο παραχωρησιούχος δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσει ολικά ή μερικά το δικαίωμά του σε άλλον ή να συνάψει οποιαδήποτε σχέση γι’αυτό, με ή χωρίς αντάλλαγμα (π.χ. υπεκμίσθωση κ.λ.π.) που να αφορά την έκταση που παραχωρήθηκε ή τις εγκαταστάσεις και γενικά τα έργα πάνω σε αυτή, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η εφαρμογή των διατάξεων περί παραχωρήσεων ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρων, τηρουμένης της διαδικασίας που αναλύεται στην παρούσα εγκύκλιο.

(νιι) Το παραχωρούμενο δικαίωμα χρήσης του χώρου μπορεί να ανακληθεί εκ μέρους του Δημοσίου για λόγους Εθνικής ανάγκης, άμυνας και ασφάλειας της Χώρας. Στην περίπτωση αυτή, υποχρεούται ο ενδιαφερόμενος να εγκαταλείψει την χρήση του χώρου μέσα σε τακτή προθεσμία χωρίς καμιά αξίωση από το Δημόσιο ή τον φορέα διοίκησης λιμένα για αποζημίωση.

(νιιι) Με μέριμνα του ενδιαφερομένου, θα λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή ρύπανσης της θάλασσας και της παραλίας, σύμφωνα με το Ν.743/77 (ΦΕΚ 319 Α΄ /171077) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

(ιx) Απαγορεύεται η εκτέλεση έργων διαμόρφωσης του παραχωρημένου χώρου και κάθε μεταβολή αυτού από επιχωματώσεις, προσχώσεις θαλασσίων εκτάσεων κ.λπ.

(x) Η παράβαση των διατάξεων του νόμου και η παράβαση των όρων και περιορισμών που έχουν τεθεί στην πράξη παραχώρησης καθώς και η μεταβολή του σκοπού ή της χρήσης της παραχώρησης ή της έκτασης που έχει παραχωρηθεί για χρήση, συνεπάγεται την αυτοδίκαιη έκπτωση του παραχωρησιούχου αζημίως για τον φορέα διοίκησης λιμένα, για την οποίαεκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη, η οποία κοινοποιείται σε αυτόν, στην οικεία Λιμενική Αρχή και στην Κτηματική Υπηρεσία.

(xι) Απαγορεύεται στον παραχωρησηούχο να προβεί σε οποιαδήποτε κατασκευή μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα έργου χωρίς να έχουν προηγουμένως εκδοθεί οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις της κείμενης νομοθεσίας.

(xιι) Για την παρούσα πράξη – απόφαση παραχώρησης δεν έχουν εφαρμογή οι προστατευτικές διατάξεις του Π.Δ. 34/1995 «Κωδικοποίησης διατάξεων νόμων περί εμπορικών μισθώσεων».

(xιι) Ο χρήστης θα διατηρεί το χώρο καθαρό με δικά του έξοδα. Υποχρεούται να λαμβάνει κάθε φορά τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία και από τις περιστάσεις επιβαλλόμενα μέτρα, για την αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς ή ατυχήματος στις εγκαταστάσεις ή σε τρίτους στον παραχωρούμενο χώρο, για τα οποία πάντως είναι αποκλειστικά υπεύθυνος.

Ο χρήστης έχει την πλήρη ποινική και αστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε πρόσωπα και πράγματα στον παραχωρούμενο χώρο.