Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η λεωφόρος Αργύρη Λούβαρη (δρόμος Αγίας Βαρβάρας) «εκπέμπει S.O.S.»

Κάτι παραπάνω από επικίνδυνη φαντάζει πλέον η διέλευση ενός εκ των πολυσύχναστων δρόμων της Τήνου. Η λεωφόρος Αργύρη Λούβαρη μία διαδρομ...

Κάτι παραπάνω από επικίνδυνη φαντάζει πλέον η διέλευση ενός εκ των πολυσύχναστων δρόμων της Τήνου. Η λεωφόρος Αργύρη Λούβαρη μία διαδρομή η οποία ακολουθείται από πληθώρα ανθρώπων καθημερινώς (ειδικά δε κατά τους θερινούς μήνες) εγκυμονεί πάμπολλες «δυσάρεστες εκπλήξεις», που καθιστούν άκρως επικίνδυνη την διέλευσή της για τους οδηγούς των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Καθιζήσεις του οδοστρώματος, βαθιές λακκούβες, ανισοϋψή επίπεδα (σαμαράκια), υπολείμματα τσιμέντου (από εργασίες αποχέτευσης και ύδρευσης του παρελθόντος) είναι μερικοί μόνο απ’ τους λόγους που δηλώνουν και αποδεικνύουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος.

Το πρόβλημα της οδού φαίνεται να είναι εντονότερο στο τμήμα της ανόδου, της διαδρομής δηλαδή θα ακολουθηθεί από κάποιον που ξεκινά από το «τρίγωνο» της Αγ. Βαρβάρας και κατευθύνεται προς το χωριό Τριαντάρος. Σ’ αυτό το τμήμα του δρόμου αρκεί μία και μόνο διέλευση προκειμένου να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα του οδοστρώματος και να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου. Το αποκορύφωμα των προβλημάτων εντοπίζεται στο σημείο όπου είχε καταρρεύσει ο δρόμος το 2003 απ’ τις κα τακλυσμιαίες καταιγίδες. Στο συγκεκριμένο σημείο συναντώνται αλλεπάλληλα ανισοϋψή επίπεδα και μερική καθίζηση του οδοστρώματος, γεγονός το οποίο για κάποιον μη ενήμερο οδηγό, που ενδεχομένως ανεβαίνει με μία λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα της μέσης μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η οδοσήμανση σ’ ένα τόσο δυσπρόσβαστο δρόμο (δεδομένου των τωρινών συνθηκών) κρίνεται κάτι παραπάνω από ελλιπής! Τα προβλήματα της εν λόγου λεωφόρου είναι εξόφθαλμα και απαιτούν την άμεση επίλυση και αποκατάσταση του οδοστρώματος προκειμένου να μην προστεθούν περισσότερα ατυχή συμβάντα και συγκρούσεις οχημάτων στην ήδη αρκετά επιμηκυμένη λίστα. Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα κατανοήσουν την επικινδυνότητα του θέματος, θα πράξουν αναλόγως και θα προβούν άμεσα σε ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος και την αποκατάσταση της οδού.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες του οδοστρώματος.









Επιμέλεια Χρήστος Κυραρίνης