Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Έτσι βασανίζουν τις αγελάδες και στην Τήνο

Λίγο έξω από τη Χώρα της Τήνου σ’ ένα χωράφι στον δρόμο Χώρα – Αγία Βαρβάρα βόσκουν οι αγελάδες, που βλέπετε. Τα ζώα, όπως συνηθίζεται ...


Λίγο έξω από τη Χώρα της Τήνου σ’ ένα χωράφι στον δρόμο Χώρα – Αγία Βαρβάρα βόσκουν οι αγελάδες, που βλέπετε. Τα ζώα, όπως συνηθίζεται στις Κυκλάδες και αλλού, είναι παστουρωμένα.



Είναι δηλαδή με δεμένα τα δύο τους πόδια.  Όμως το μαρτύριο αυτών των πλασμάτων κορυφώνεται, επειδή ο ιδιοκτήτης τους τα αναγκάζει να ζουν διαρκώς σκυφτά.

Το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε αναγνώστης του www.zoosos.gr, ο οποίος βρέθηκε χθες στο νησί, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Προφανώς ο πόνος, που νιώθουν όσα ζώα ζουν δεμένα έτσι είναι φριχτός, αφού ποτέ δεν μπορούν να τεντωθούν ή να σηκώσουν το κεφάλι τους σε φυσιολογική στάση και θέση.

Οι άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα υποφέρουν αν αναγκαστούν να μείνουν για ώρες - ούτε καν για μέρες - με το κεφάλι δεμένο να κοιτά αναγκαστικά μόνο προς τα κάτω. Και αυτό θα θεωρηθεί αμέσως βασανιστήριο.

Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πως τα ζώα υποφέρουν;

Γιατί δεν καταλαβαίνουμε, ότι ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στα ζώα; Αφού και τα ζώα νιώθουν τον πόνο και την ταλαιπωρία όπως ακριβώς και εμείς!

Ξανά και ξανά έχουμε γράψει στο www.zoosos.gr για το πώς καθηλώνουν οι κτηνοτρόφοι και τα παραγωγικά και τα λεγόμενα ζώα εργασίας, ώστε αυτά να μην απομακρύνονται και να βόσκουν χωρίς την επίβλεψη τους.

Σε κάθε ελληνικό νησί συναντάμε ζώα σε τέτοια κατάσταση. Από τη Σαμοθράκη μέχρι την Πάρο και την Κίμωλο μέχρι την Κέρκυρα. Η ίδια πρακτική εφαρμόζεται φυσικά και στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά σε μικρότερη έκταση.

Η λύση είναι μία και μοναδική: Καταγγείλτε ξανά και ξανά αυτούς που κακοποιούν τα ζώα στα Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών τις οποίες επισκέπτεστε!

Ως επισκέπτες δηλαδή τουρίστες έχετε έναν λόγο παραπάνω να το κάνετε, γιατί σε αυτούς που κακοποιούν συναισθανόμενα πλάσματα κατά τέτοιο τρόπο αφήνετε τελικά τα λεφτά σας. Γίνετε γραφικοί και εκνευρίστε εκείνους που θέλουν να αποφύγουν την εμπλοκή τους με το θέμα.

Διαμαρτυρηθείτε και στον Δήμο και καταγγείλτε το γεγονός στην Αστυνομία. Ζητήστε να γίνουν συστάσεις και να λυθούν τα ζώα, τα οποία βάρβαροι άνθρωποι τα δένουν έτσι γιατί τους βολεύει.

Θυμηθείτε πως τα ζώα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ζουν έτσι δεμένα. Το επιβάλλει η κοινή λογική και η νομοθεσία! Σε αρκετές περιπτώσεις, που έγιναν καταγγελίες για το παράνομο αυτό δέσιμο, τα ζώα λύθηκαν μετά τις συστάσεις της Αστυνομίας προς τους κτηνοτρόφους και τους ιδιοκτήτες τους.

Τολμήστε το! Θα φύγετε από εκεί ανακουφισμένοι, αφού θα έχετε απαλλάξει ένα ζώο από το μαρτύριο του.


Πηγή: www.zoosos.gr