Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

"Ο Μητροπολίτης μας Δωρόθεος Β', παρέχοντας Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, κοντά στους ανέργους "

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που δύο χρόνια μετά την απόλυσή τους έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού αυτό προβλέπε...

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι που δύο χρόνια μετά την απόλυσή τους έχουν μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού αυτό προβλέπεται από τον νόμο. Στο μεγάλο αυτό πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω της ΜΚΟ «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνεργασία με ιερές μητροπόλεις, δημιουργώντας το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Από τις πρώτες μητροπόλεις που εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την αναγκαία αυτή πρωτοβουλία φιλανθρωπίας ήταν η μητρόπολη Σύρου. Ο μητροπολίτης Δωρόθεος επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή» και σε λίγες μέρες ξεκίνησε το Οδοιπορικό Υγείας για την επίλυση των υγειονομικών προβλημάτων των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και τη διάθεση φαρμακευτικού υλικού και αναλωσίμων σε κατοίκους και δομές υπηρεσιών υγείας. Το πρώτο πολύτιμο φορτίο παραδόθηκε στην ιερά μητρόπολη Σύρου και μέσω αυτής στο «Βαρδάκειο και Πρώιο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου» και στην Κοινωνική Φαρμακαποθήκη του δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Λίγες μέρες αργότερα έφτασε φαρμακευτικό υλικό στα Κέντρα Υγείας Μυκόνου, Κιμώλου και Σερίφου.


Μάλιστα, στις 21 Νοεμβρίου ο μητροπολίτης Δωρόθεος ανέλαβε πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Δημήτρη Τσιγκρή, με την οποία του ζήτησε να υποβάλει κατάλογο με επιμερισμένες τις ανάγκες κάθε Κέντρου Υγείας ή ιατρείου, ώστε να ενημερώσει την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να σταλεί επιπλέον φαρμακευτικό υλικό.

Η προσέλευση ανασφάλιστων πολιτών, ενηλίκων και παιδιών, είναι ήδη μεγάλη. Φυσικά, πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα έχουν και ηλικιωμένοι των οποίων η σύνταξη είναι πενιχρή.


Εκείνο που σε πολλούς είναι άγνωστο, είναι ότι με πρωτοβουλία του ο μητροπολίτης Δωρόθεος διέθεσε χρηματικό ποσό από λογαριασμό της μισθοδοσίας του για την αγορά επιπλέον φαρμάκων σε τρεις καρκινοπαθείς συμπολίτες του. «Τα κενά της Πολιτείας καλύπτει, με τις όποιες δυνάμεις της, η τοπική Εκκλησία... Δεν μπορούμε να αφήνουμε χωρίς φάρμακα και τρόφιμα ανθρώπους που έχουν ανάγκη», τόνισε στην «Espresso» κληρικός της μητρόπολης Σύρου.



Πρέπει να σημειωθεί ότι στη μητρόπολη Σύρου εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα «Είμαστε μια οικογένεια», το οποίο περιλαμβάνει την τακτική μηνιαία διανομή πακέτων με τρόφιμα και άλλα χρειώδη σε οικονομικά αδύναμους Κυκλαδίτες, με βάση καταλόγους που έχουν συντάξει οι εφημέριοι, αλλά και τοπικοί σύλλογοι.