Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τα λόγια δεν ξεδιψάνε........ (μέρος 2ο)

ΤΗΝΟΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Αυτοδιοικητικός  Συνδυασμός Αγαπητέ Αντιδήμαρχε, H προσπάθεια σου για  απάντηση στα θ...


ΤΗΝΟΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Αυτοδιοικητικός  Συνδυασμός


Αγαπητέ Αντιδήμαρχε,

H προσπάθεια σου για  απάντηση στα θέματα Ύδρευσης δεν πείθει.
Και δεν πείθει από τις δύο πρώτες της γραμμές που δηλώνεις ότι:  
«Τα αρχεία των Υπηρεσιών του Δήμου είναι ανοικτά και σε αυτά λαμβάνει πρόσβασης κάθε Δημοτικός Σύμβουλος»
Τούτο, για να μην το χαρακτηρίσω με τις χείριστες λαϊκές εκφράσεις, είναι ψευδέστατο.
Δεν τρελάθηκα ξαφνικά ούτε εγώ που μετά από πολλές παρεμβάσεις μου, (επί πέντε μήνες)  είτε προφορικές είτε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάστηκα να ζητήσω με γραπτή αίτηση (21.09.2012) στοιχεία για τις αναλύσεις του νερού, ούτε οι υπάλληλοι του Δήμου που δεν μου τα παρέδιδαν με εντολή Δημάρχου(και  ο οποίος τα έκρυψε στα συρτάρια του) αλλά ούτε και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που απ’ ότι πληροφορήθηκα τα ζήτησαν, πήραν και αυτοί, κάποια απάντηση. Ακόμη και τώρα που σου γράφω, καμία απάντηση επί του θέματος δεν έχω,  και τούτο με ανησυχεί ακόμη περισσότερο και δυστυχώς με εξωθεί ….


-Όπως καλά γνωρίζεις ο πρώην Δήμος Τήνου, γιατί και εσύ ψήφιζες ως Δημοτικός Σύμβουλος τις ανάλογες δαπάνες, πραγματοποιούσε χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού από τo ’80  στο Γενικό Χημείο του Κράτους και όχι σε ιδιωτική εταιρία.
Αυτό το «για πρώτη φορά» που χρησιμοποιεί συνεχώς ο Δήμαρχος μην το χρησιμοποιείς και εσύ γιατί θα νομίζει ότι του υποκλέπτεις τις «θεϊκές ιδιότητες».   

-Αν σε ενδιαφέρει η σύγκριση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού τότε με τώρα
(αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατέστη αναγκαίο και σε τι θα χρησιμεύσει η σύγκριση ώστε σήμερα να γίνει ποιοτικότερο το παρεχόμενο νερό) σε προτρέπω να ψάξεις καλύτερα ώστε να βρεις τις αναλύσεις από όλα τα σημεία του νησιού μας και της τότε Κοινότητας Πανόρμου και του τότε Δήμου Εξωμβούργου αλλά και του τότε Δήμου Τήνου.
Είμαι βέβαιος τότε ότι θα καταλάβεις την ευαισθησία επί της ύδρευσης ενός εκάστου από εμάς.
Μάλλον όμως  δε σας βγαίνει η σύγκριση και γι’ αυτό  βρήκατε μόνο τα διαβιβαστικά.

-Βεβαίως οι αφαλατώσεις είναι μηχανήματα που παθαίνουν βλάβες όπως όλα τα μηχανήματα. Δύο χρόνια όμως είναι ικανός χρόνος και για την επισκευή τους και για την εξεύρεση των απαιτούμενων χρημάτων. Στις προτεραιότητες όμως του Δημάρχου, προηγούνται οι δαπάνες για εξοφλήσεις προεκλογικών γραμματίων και όχι ο προγραμματισμός για την ομαλή λειτουργία των αφαλατώσεων.
Αν αυτό φίλε Μανώλη δεν είναι ανικανότητα τότε τι είναι;

-Για την προμήθεια μηχανημάτων για παροχή νερού μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σου θυμίζω ότι  κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίναμε την εν λόγω μελέτη αφού τόνισα την ιδιαίτερη ευαισθησία μου στα θέματα Ύδρευσης, πρώτος απένειμα τα εύσημα, και τούτο δεν αμφισβητείται, γιατί είναι καταγεγραμμένο τόσο στην τηλεόραση όσο και στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Μην ανησυχείς λοιπόν για την αντιπολιτευτική μου τακτική γιατί η ζωή και η εμπειρία μου στα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μου έχουν δώσει τη δυνατότητα, εν μέτρω δικαίου, να κρίνω και τα καλώς και τα κακώς κείμενα.(βλέπε προμήθειες φρεατίων ύδρευσης κ.λ.π)      

-Όσο για την προσπάθεια σας « με νύχια και με δόντια» να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα  αφαλάτωση ανάλογης δυναμικότητας, τούτο μου προκαλεί γέλια, γιατί μόλις στη συνεδρίαση της 18.12.2012 φέρατε  θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για πρόταση ένταξης!
ενώ τα ανάλογα προγράμματα τρέχουν επί 3 συναπτά έτη .
Σου θυμίζω ακόμη ότι το 2009 και το 2010 είχαν υποβληθεί προτάσεις από τον τότε Δήμο Τήνου τόσο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΟΧ- ΕΖΕΣ για προμήθεια μηχανήματος αφαλάτωσης 750 m3 όσο και στο πρόγραμμα του τότε Υπουργείου Αιγαίου για προμήθεια αφαλάτωσης  1.000 m3  πράγμα που το γνωρίζεις πολύ καλά γιατί ως Δημοτικός Σύμβουλος τότε και το πληροφορήθηκες και το ψήφισες.   
Αλήθεια τι προσπάθειες έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή ώστε οι προαναφερόμενες προσπάθειες να είχαν καλή τύχη;      Καμία .

Φίλε Μανώλη, η διοίκηση έχει συνέχεια και δεν μπορεί ο ένας να ακυρώνει το έργο του άλλου όταν πρόκειται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών που υπηρετούμε.
Επίσης δεν χρειάζεται να διασκεδάσετε καμία ανησυχία μου, ειμή  μόνον να κάνετε σωστά αυτό που σας ανέθεσε ο λαός της Τήνου γιατί  με θέματα Δημόσιας Υγείας δεν παίζουν.


Υ.Γ Διαβίβασε σε παρακαλώ στο συντάξαντα φίλο μου το απαντητικό σου έγγραφο ότι τα χρονοντούλαπα της Ιστορίας είναι για να χωρούν μέσα αυτούς που χρόνια υπηρέτησαν ή και υπηρετούν ακόμα πολιτικές υποσχεσιολογίας, ψεύδους και παραπληροφόρησης και επειδή δεν συμβιβάζομαι και δεν ανήκω σε αυτούς, και ξέρω και πληρώνω το τίμημα.
Διαβίβασε και  στο Δήμαρχο ότι ο ηγέτης όταν έχει ευθύνες αφ’ ενός τις αναλαμβάνει και αφ’ ετέρου προσπαθεί και τις διορθώνει.
Ο πολιτικάντης πετάει το μπαλάκι στον…… αρμόδιο……





ΤΗΝΟΣ 28.12.2012

                                                                                                                 ΣΙΜΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ
                                                                                                               Δημοτικός Σύμβουλος
                                                                                                                τ. Δήμαρχος Τήνου