Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

" «Εσβησε» σε ηλικία 88 ετών ο ποιητής Λέντο Ιβο.Ένας ποιητής με ιδιαίτερη αγάπη και συγγραφικό έργο για την Τήνο"

Αφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, από έμφραγμα του μυοκαρδίου, σε νοσοκομείο της Σεβίλλης, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Στην όμ...

Λέντο Ιβο: «Εσβησε» ο ποιητής της «Γενιάς 45»Αφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, από έμφραγμα του μυοκαρδίου, σε νοσοκομείο της Σεβίλλης, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Στην όμορφη ισπανική πόλη, ο Ιβο σκόπευε μαζί με συγγενικά του πρόσωπα να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ποιητής, δημοσιογράφος, άνθρωπος των γραμμάτων και μέλος της Ακαδημίας της Βραζιλίας, ο Λέντο Ιβο υπήρξε μια σπουδαία μορφή για τα γράμματα της Λατινικής Αμερικής και για το κίνημα «Γενιά 45». Με τον θάνατό του η πορτογαλόφωνη λογοτεχνία απώλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της.

Μαρτυρία

Γεννημένος το 1924 στο Μασεγιό της Βραζιλίας, δημοσίευσε το πρώτο ποιητικό του έργο, με τίτλο «As Imaginacoes», το 1944. Πριν από δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2010, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα, προσκεκλημένος του 1ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ Τήνου, όπου εντυπωσίασε με τον κοινωνικό χαρακτήρα της ποίησής του. Στο τελευταίο δε τεύχος του περιοδικού «Poetix» φιλοξενείται μια «Μαρτυρία για την Τήνο» του Λέντο Ιβο. Ηταν επίτιμο μέλος του Κύκλου Ποιητών. Τον Ιανουάριο του 2013 πρόκειται να κυκλοφορήσει από το περιοδικό «Δέκατα», διοργανωτή του Φεστιβάλ Τήνου, η ποιητική συλλογή του «Η θάλασσα και τα πλοία», σε μετάφραση Γιώργου Ρούβαλη.
 
 
Πηγή: e-go.gr , tinosemagazine.com