Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η Λιτάνευση Της Θαυματουργού Εικόνος Της Παναγίας

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Ώρα 2.30 μ.μ. (η ώρα της Ευρέσεως της αγίας Εικόνος) πραγματοποιήθηκε λαμπρή λι...

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Ώρα 2.30 μ.μ. (η ώρα της Ευρέσεως της αγίας Εικόνος) πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική πομπή προεξάρχοντος του Σεβ. Σύρου κ. Δωροθέου Β’ με την παρουσία της κας Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου, του Προέδρου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Πάνου Καμμένου, του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Πουσσαίου, του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Σαλταμανίκα, του Περιφερειακού και Δημοτικών Συμβούλων, της Ηγουμένης και μελών της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, του κ. Αντιπροέδρου και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, του Περιφερειακού Διευθυντή του Λιμενικού Σώματος Νοτίου Αιγαίου, των Διοικητών της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος Τήνου.
Της πομπής προηγούντο οι χοροί των ψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη και η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ υπό τον Αρχιμουσικό κ.  Νικ. Γιαννίτση.
Η λιτανεία ακολουθεί κάθε χρόνο τη διαδρομή που ακολούθησε η αγία Εικόνα την ημέρα της Ευρέσεως. Στην πλατεία «Παντανάσσης» ανεπέμφθη δέηση και κατά την επιστροφή της αγίας Εικόνος στον Ναό φερομένης επί των ώμων των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείων της Τήνου, τελέσθηκε τρισάγιο στο μνημείο των Κτητόρων με σύντομη ομιλία του μέλους της Δ.Ε. κ. Γρηγορίου Μαρκουΐζου και κατάθεση στεφάνου. Προ της τελέσεως του μεθεόρτου Εσπερινού εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Παρασκευάς-Γκύζης εκφώνησε από τον απολογισμό του έτους 2012 αναφερθείς εν προλόγω στην Εθνική και Κοινωνική προσφορά του Ιδρύματος.