Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Με επισημότητα και ευλάβεια η γιορτή της Αγίας Άγγελας στον Κουμάρο Τήνου

Γιορτάστηκε Πανηγυρικά η Αγία 'Αγγελα στο Παρεκκλήσιο στον Κουμάρο Τήνου τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Τελέσθηκε από τον Καθολικό ...


Γιορτάστηκε Πανηγυρικά η Αγία 'Αγγελα στο Παρεκκλήσιο στον Κουμάρο Τήνου τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013. Τελέσθηκε από τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου π. Νικόλαο και Ιερείς της Τήνου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας, Ιδρύτριας του Μοναχικού Τάγματος των Ουρσουλινών, Μοναχών.
Στο λόγο του ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας, στην ίδρυση του Τάματος των Ουρσουλινών Μοναχών και στην πλούσια ιστορία κα στη δράση του στην Τήνο, ευχόμενος να βρεθούν και νέες Μοναχές για την Τήνο. Σκέψεις γύρω από το Τάγμα των Ουρσουλινών και την Αγία ʼγγελα εξέφρασε κατά τη Θεία Λειτουργία και η Αφελή Θηρεσία, υπεύθυνη της Μονής στην Τήνο. Στο τέλος της Τελετής ασπαζόμενοι οι ευλαβείς της Αγίας τα ιερά λείψανα, λάβαιναν εικόνα της, ευλογία για τις οικογένειες των συμπροσευχομένων. Το παραδοσιακό κέρασμα έξω στη μικρή αυλή συμπλήρωσε την εορτή, από την οποία οι πιστοί έλαβαν μηνύματα για την ανάγκη και νέων ιερατικών και μοναχικών κλήσεων στην Εκκλησία.
Παραβρέθηκαν στην εορτή μαζί με τους οι ευλαβείς της Αγίας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τήνου κκ. Ιάκωβος Απέργης και Παντελής Αρμάος, πρώην Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων. Ο καλός χειμωνιάτικος καιρός ευνόησε τους ευλαβείς της Αγίας από όλα τα χωριά της Τήνου, στο όμορφα ανακαινισμένο παρεκκλήσι του Κουμάρου Τήνου, με την επιμέλεια της Μονής Ουρσουλινών Τήνου και τη φροντίδα της δραστήριας Αδελφής Θηρεσίας Φόνσου.
Νίκος Φώσκολος

Το είδαμε : Tiniaki.gr