Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Χωρίς πλοία Πέμπτη και Παρασκευή με κίνδυνο κλιμάκωσης της απεργίας

Δεμένα στα λιμάνια όλη της χώρας, θα είναι  Πέμπτη και Παρασκευή  τα πλοία, λόγω της  48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης  που ...



demena ploiaΔεμένα στα λιμάνια όλη της χώρας, θα είναι Πέμπτη και Παρασκευή τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας "ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις" με το οποίο επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις.
Η απεργιακή κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη στις 6.00 τα ξημερώματα 31/1 και θα λήξει στις 6 το πρωί του Σαββάτου 2/2, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, με την προοπτική κλιμάκωσης, κάτι πο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τη μορφή κυλιόμενων 48ωρων, κάτι όμως που θα πρέπει να αποφασίσει σε νέα ψηφοφορία της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ την Παρασκευή. Οι ναυτικοί δηλώνουν ότι στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους έχουν τη στήριξη των αγροτών από πολλές περιοχές της χώρας και προειδοποιούν ότι δεν θα κάνουν πίσω έως ότου δικαιωθούν.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει χαρακτηρίσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου «αιτία πολέμου» για τη ναυτεργασία, καθώς, όπως αναφέρει, με αυτό επέρχεται μείωση στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, παύει να ισχύει η υποχρεωτική δεκάμηνη απασχόληση των ναυτικών, ενώ δίνεται η δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία και στα σκάφη αναψυχής. Η ΠΝΟ ζητά επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.