Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Συριανός τερματοφύλακας στην Α Εθνική Ρουμανίας

Ένας ακόμα Έλληνας έφυγε για να αγωνιστεί στο Εξωτερικό, πρόκειται για τον 21χρονο Τερματοφύλακα που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κηφ...


Ioshpou 1
Ένας ακόμα Έλληνας έφυγε για να αγωνιστεί στο Εξωτερικό, πρόκειται για τον 21χρονο Τερματοφύλακα που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κηφισιά,  Σταύρο Ιωσήπου, η καταγωγή του οποίου είναι από το Σύρο. 
Ο Ιωσήπου πήρε μεταγραφή στην Τούρνου Σέβεριν Ρουμανίας στην οποία θα αγωνίζεται για ένα χρόνο.
Η Σέβεριν είναι ομάδα της Α1 Ρουμανίας και από τη μέρα της ίδρυσής της το 2007 (προήλθε μετά από ένωση της CFR Κραϊόβας και της Γκαζ Μετάν Ποντάρι σκαρφάλωσε από την Λίγκα 3 στην Λίγκα 1. Το καλοκαίρι του 2011 η Σέβεριν άφησε την έδρα της στην Κραϊόβα και μετακόμισε στην επαρχιακή πόλη Ντρομπέτα-Τούρνου Σέβεριν για να συνεχίσει την παράδοση της πόλης στο ποδόσφαιρο μετά τη διάλυση της Ντρομπέτα- Τούρνου Σέβεριν.
Ο Ιωσήπου αγωνιζόταν πέρσι στον Ελπιδοφόρο Κηφισιάς που φέτος ενώθηκε με την άλλη ομάδα της Κηφισιάς τον ΑΟ και συνέχισε να αγωνίζεται εκεί μέχρι τέλος του 2012.
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωσήπου για τη μεταγραφή του στη Ρουμανική ομάδα.
Πως αποφάσισες να συνεχίζεις την καριέρα σου στη Ρουμανία;
«Ήταν μια ευκαιρία για μένα να δω τι αξίζω και να δοκιμάσω σε ένα υψηλό επίπεδο. Τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας. Έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος και ο δεύτερος ξεκινάει το Μάρτιο. Ελπίζουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να μείνει στην Α κατηγορία.»
Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα που συνέβαλε στο να αποφασίσεις να υπογράψεις σε αυτή;
«Ήξερα ότι είναι μια ομάδα που αγωνίζεται σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα όπως αυτό της Ρουμανίας και στη συγκεκριμένη περίοδο προσπαθεί να σωθεί. Επίσης διαθέτει πολύ ικανούς παίκτες που μπορούν να τη σώσουν.»
Πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να ανταποκριθείς καθώς ως τώρα δεν έχεις αγωνιστεί ξανά σε μια ομάδα πρώτης κατηγορίας που έχει αρκετές απαιτήσεις κι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος;
«Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και νοιώθω ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας και του προπονητή μου.»
Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεσαι και θα μείνει εκτός Ελλάδας ποια τα συναισθήματά σου;
«Είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό για μένα αλλάζοντας μέσα σε λίγες μέρες την καθημερινότητά μου και κάνοντας πολλές θυσίες, με σκοπό όμως, όλη αυτή η προσπάθεια να αποφέρει καρπούς για την καριέρα μου και γενικά για τη ζωή μου.»
Πως έχεις βρει τις συνθήκες εκεί ως τώρα;
«Είναι λίγο δύσκολες λόγω κρύου αλλά σιγά-σιγά το σώμα συνηθίζει και μπαίνω στο κλίμα και στους ρυθμούς των ανθρώπων εδώ.»
Ioshpou 2
Το Who is Who του Σταύρου Ιωσήπου.
Ημερομηνία Γέννησης: 6/10/1991
Τόπος Γέννησης : Αθήνα
Ύψος: 1.84 μ.
Βάρος: 82 κιλά
Θέση: Τερματοφύλακας
Ομάδες:
2010-2012 Ελπιδοφόρος, Κηφισιά ΑΟ
2009-2010 Κορωπί
2008-2009 Ολυμπιακός Λαυρίου
2005-2008 Ακαδημίες, Β' Ομάδα Παναθηναϊκού (2006-2008)
2004-2005 Πανερυθραϊκός
1999-2004 Ακαδημίες Πανερυθραϊκού
Διακρίσεις:
2003-2004 Χάλκικο Ντάνα Καπ (Δανία) U20 με τον Πανερυθραϊκό
2005-2008 Τουρνουά Α' θέση U20 Παναθηναϊκός
Άλλα αθλήματα: τένις
Μαίρη Σαμιώτη για το greekvolley.com